Συνθήκες πολέμου επικρατούν στις μεθ

14:07 17/3/2021 - Πηγή: Fimotro
Φόβοι για πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα

Δεν είναι καλά τα νέα που έρχονται από το μέτωπο της μάχης στην Ελλάδα με την πανδημία. Τα 2.000 άγγιξαν τα κρούσματα του κορονοϊού μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως έδειξε η καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε. To υψηλό νούμερο αποδεικνύει πως σήμερα πιθανότατα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει ακόμα και 3.000 κρούσματα, αριθμός που αναμένεται τα προσεγγίσει το αρνητικό

ρεκόρ που καταγράφηκε στις 12 Νοεμβρίου με 3.316 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, συνθήκες πολέμου επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, ιδίως της Αττικής, καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να επελαύνει, με τα κρούσματα να επιμένουν σε τετραψήφιο αριθμό και τις κλίνες ΜΕΘ να μετριούνται στα δάχτυλα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε εκτίναξη του αριθμού των διασωληνωμένων, που έσπασαν το «φράγμα» των 600, με τους γιατρούς να έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν επιλογή ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Παράλληλα, όπως καταγγέλλεται, υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς είναι στο… περίμενε για μια ένα κρεβάτι στην Εντατική.

Το προηγούμενο 24ωρο, πάνω από 450 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα δημόσια νοσοκομεία – καθώς και στα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που έχουν ενταχθεί στο σύστημα νοσηλείας ασθενών με covid – με τους 258 να εισάγονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέλθει στους 4.648 σε όλη τη χώρα, με τους 2.339 να εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στην πανδημία.

Πελώνη: Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά άντεξε, αντέχει

«Το σύστημα υγείας πιέζεται, άντεξε όμως και θα αντέξει», σημείωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου υγείας που αφορά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ήδη συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας και το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”

Η κυρία Πελώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων. Αναμένουμε να δούμε αν η αύξηση της θετικότητας είναι κάτι συγκυριακό ή αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει. Προφανώς η επιτροπή χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να κρίνει ποια είναι η κατάσταση και ποιες θα είναι οι επόμενες αποφάσεις. Προφανώς υπάρχει κόπωση στην κοινωνία, δεν πρέπει ωστόσο να παραγνωρίζουμε ότι τα μέτρα έχουν λειτουργήσει». Υπό αυτό το πρίσμα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι «αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση».

«Υιοθετείται η πρόταση Μητσοτάκη»

Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στην παρουσίαση, σήμερα από την Κομισιόν του δεσμευτικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ενός σχεδίου, όπως είπε, «που έχει το βλέμμα του προς την επανεκκίνηση των μετακινήσεων και του τουρισμού το καλοκαίρι. Μέσα σε αυτό το πακέτο, υπάρχει και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μια πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία έβαλε ο ίδιος στο τραπέζι και η οποία υιοθετείται αυτή τη στιγμή. Μέσα στο το επόμενο τρίμηνο θα γίνουν οι συζητήσεις ώστε να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή τους μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία επιτυχία της χώρας και θα ήθελα να την αναλογιστούν όσοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να μιλήσουν για πιστοποιητικό ανικανότητας», τόνισε.

The post Συνθήκες πολέμου επικρατούν στις ΜΕΘ appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα