Τειρεσια δυο ταχυτητων ζητα η εσεε

09:36 13/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Τις προτάσεις της, για την επίλυση των πέντε βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό εμπόριο γνωστοποίησε η ΕΣΕΕ. Ειδικότερα, η ΕΣΣΕ προτείνει:
Να ορισθεί και να στηριχθεί...
νομοθετικά η εντός κρίσης ΜμΕ επιχείρηση. Στην έννοια της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης» προτείνεται να υπάγονται οι επιχειρήσεις που δεν είχαν οφειλές πριν το 2010 και όλες οι υποχρεώσεις τους δημιουργήθηκαν μετά
το ξέσπασμα της κρίσης, με αποτέλεσμα να έχουν σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από το 40% του τζίρου τους. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να εντάσσονται αυτόματα σε όλες τις υφιστάμενες φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, ενώ με την ένταξή τους στις ρυθμίσεις να αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις, η καταγγελία δανειακών συμβάσεων και τα αστικά μέτρα εναντίον τους.
Την επέκταση των ρυθμίσεων στον ΟΑΕΕ και οικογενειακή περίθαλψη. Οι βασικές προτάσεις της ΕΣΕΕ για τους χιλιάδες κατ' ανάγκη οφειλέτες του ΟΑΕΕ, είναι η αποποινικοποίηση, η αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, η ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης από τους «ανενεργούς».
Τη δημιουργία μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) ειδικού σκοπού με τραπεζικές εγγυοδοτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες, για τις ΜμΕ.
Τη σύσταση Τειρεσία «δύο ταχυτήτων» με «βαθμολόγιο» και «αξιολόγηση». Το ρυθμιστικό πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει αλλαγές με τη δημιουργία συστήματος «Τειρεσία-2» με διαφορετική βαρύτητα για την κατηγορία των επιχειρήσεων που ενεγράφησαν εντός της περιόδου της κρίσης.
Την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την αναστροφή υπέρ της ελληνικής αγοράς του διασυνοριακού εμπορίου, τα οποία στερούν από την εσωτερική κατανάλωση 5,5 δισ. ευρώ. Η ΕΣΕΕ εντός του Σεπτεμβρίου, θα ολοκληρώσει 13 φακέλους, έναν για κάθε περιφέρεια της χώρας, με προτάσεις για την ένταξη δράσεων για το εμπόριο και τις εμπορικές επιχειρήσεις στη Νέα Προγραμματική περίοδο (2014-2020).
Keywords
Τυχαία Θέματα