Κορονοϊός μέτρα: Δερματολόγοι πιάστηκαν να κάνουν αποτρίχωση [vid]

Κορονοϊός μέτρα: Έλεγχο σε δύο ιατρεία έκαναν αστυνομικές δυνάμεις στα Τρίκαλα, μετά από καταγγελίες ότι λειτουργούσαν κανονικά. Και αυτό που βρήκαν, ήταν απίστευτο… Δύο γυναίκες δερματολόγοι άνοιξαν τα ιατρεία για να κάνουν αποτρίχωση σε πελάτισσές τους, που κι αυτές αγνόησαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι τα ιατρεία είναι ανοιχτά, ωστόσο δεν γίνονται αποτριχώσεις ή αισθητικές επεμβάσεις, αλλά είναι μόνο για έκτακτα περιστατικά. Οι πελάτισσες κλήθηκαν να πληρώσουν το

γνωστό πρόστιμο των 150 ευρώ, ωστόσο σε καθεμιά από τις δερματολόγους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράνομη παροχή υπηρεσιών.

Εντείνονται οι έλεγχοι σε διόδια και εθνικές οδούς

Αυξάνονται καθημερινά τα αστυνομικά μπλόκα σε όλη την επικράτεια ενόψει του τριημέρου του Πάσχα. Έμφαση δίνεται στους δρόμους των Αθηνών και σε όλα τα διόδια της Αττικής, τόσο στην είσοδο αλλά και στην έξοδο από αυτή, υπάρχουν παντού αστυνομικές δυνάμεις, για να ελέγχουν τυχόν παραβάσεις αλλά και για να αποτρέψουν τη μαζική έξοδο προς την επαρχία και τα εξοχικά λόγω Πάσχα. Η ΕΛ.ΑΣ έχει φροντίσει να υπάρχει αστυνόμευση και σε κάθε παράδρομο, ενώ μέτρα παίρνει και για περιοχές της Αττικής όπου κόσμος έχει εξοχικές κατοικίες και ίσως επιχειρήσει να «αποδράσει» από το κέντρο, αυτές τις ημέρες.

Στην Αττική θα υπάρχουν μπλόκα σε αρκετά σημεία, όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, Μαρκοπουλου, Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη μεταξύ άλλων. Στην επιχείρηση μετέχουν εκτός της Τροχαίας και ένστολοι από τοπικά τμήματα, η Άμεση Δράση, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ ακόμη και τα ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικοί γραφείου που θα βγουν στους δρόμους, από την στιγμή που δεν έχουν αντικείμενο απασχόλησης αυτές τις ημέρες λόγω του κορονοϊού. Στο σχέδιο μετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνώντας στα κοινωνικά δίκτυα σελίδες με κόσμο που τυχόν παρακινήσουν τους πιστούς να αγνοήσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να βρεθεί στους ναούς.

Ακόμη και το Λιμενικό συμμετέχει στους ελέγχους που θα είναι εντατικοί στα λιμάνια της χώρας για όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν και δεν έχουν μαζί τους το Ε1, κάτι που θα ισχύει και στα αεροδρόμια, αλλά και τα ΚΤΕΛ. Στα πούλμαν οι αστυνομικοί ελέγχουν τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων, ο οποίος πρέπει να είναι συγκεκριμένος, όσο και για τα παραστατικά των επιβατών. Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, η Αστυνομία βεβαίωσε έξι διοικητικά πρόστιμα της τάξης των 300 ευρώ. Τα τρία πρόστιμα επιβλήθηκαν σε διερχόμενους από την Βοιωτία προς την Αττική και τα άλλα τρία σε διερχόμενους από την Αττική προς την Βοιωτία. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αρχές, μετά την βεβαίωση του προστίμου, γύρισαν πίσω τους παραβάτες.

Επιτήρηση με drones το Πάσχα

Οι περιπολίες θα είναι πιο εντατικές από σήμερα έως και την Κυριακή το απόγευμα. Η κορύφωση του επιχειρησιακού σχεδίου της αστυνομίας αναμένεται  την Κυριακή του Πάσχα, που θεωρείται και η πιο κρίσιμη μέρα. Drones και ελικόπτερα θα πετούν πάνω από περιοχές, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου θα ελέγχουν ν γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων που θα επιχειρήσουν να ψήσουν.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει συνωστισμούς και συγκεντρώσεις κόσμου σε ταράτσες και αυλές για «σούβλισμα», έχοντας τονίσει αρκετές φορές πως πρέπει να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι τους και να περάσουν το Πάσχα μόνο με την οικογένειά τους. Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν εντατικές περιπολίες ώστε να σταματούν τυχόν τέτοιες συγκεντρώσεις. Αν οι κάτοικοι δεν συμμορφώνονται μάλιστα με τις συστάσεις, θα τους περιμένει αυτόφωρο και πρόστιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα