ΝΒΑ draft 2020: Με έλληνες παίκτες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ [pics]

ΝΒΑ draft 2020: Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού θα παλέψουν για το  όνειρό τους να μπουν στο ΝΒΑ μέσω της διαδικασίας των ντραφτ.

Σύμφωνα με το to10.gr, τα βλέμματα του ΝΒΑ

είναι στραμμένα στον Αλεξέι που έχει όλα τα προσόντα, το ταλέντο, το ύψος και τα μακριά του χέρια για να γίνει ανάρπαστος στις ΗΠΑ εάν δουλέψει και γεμίσει μυς. Αμέτρητες φορές έχουν παραβρεθεί στην χώρα μας σκάουτερ του ΝΒΑ για να παρακολουθήσουν και τις προπονήσεις του και τους αγώνες που έπαιξε στην Α2. Ο Μπαρτζώκας και όλοι στον Ολυμπιακό στάζουν μέλι για τον Αλεξέι, την ώρα που στην άλλη μεριά του Ατλαντικού τα κείμενα που γράφονται για τον Σέρβο χρησιμοποιούν διθυράμβους με κάποια από αυτά να τον έχουν τοποθετήσει στην ίδια πρόταση με τους Κέβιν Ντουράντ και Ντιρκ Νοβίτσκι! Το θέμα είναι εάν θα αποφασίσει  η ομάδα που θα αποκτήσει τα δικαιώματά του να τον φέρει από το καλοκαίρι στις ΗΠΑ ή θα τον αφήσει για λίγο ακόμα στην Γηραιά Ήπειρο.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος θεωρείται από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης αλλά φέτος δεν εκμεταλλεύτηκε απλά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από την ΑΕΚ. Ήταν ως ένα σημείο και μετά μέρος του ροτέισον του Ηλία Παπαθεοδώρου και από τους σταθερότερους παίκτες της Ένωσης. Το μεγάλο του όπλο είναι  το θράσος του. Δεν φοβάται να επιτεθεί κατά μέτωπο, να δεχτεί την επαφή, να… τσαλακωθεί. Έχει βελτιώσει το περιφερειακό του σουτ, είναι ηγετική φυσιογνωμία και από τους παίκτες που έχουν τεράστιο μέλλον μπροστά τους. Η ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μαζί του, ο Παπαθεοδώρου τον υπολογίζει και η αλήθεια είναι πως μόνο καλό θα του κάνει να βρεθεί για μία ακόμα σεζόν στους Κιτρινόμαυρους.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι ο πιο αδικημένος από τους τρεις. Αγωνίζεται στην θέση του πλέι μέικερ βλέποντας τον κόσμο από τα 202 εκατοστά! Την περίοδο που οι Πράσινοι είχαν τεράστια θέματα στον άσο, με το ρόστερ να είναι κακοφτιαχμένο, ο Καλαϊτζάκης όφειλε να είναι στην ομάδα, να παίζει πολύ στην Α1 και να παίρνει τις ευκαιρίες του από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Ίσως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού καταλάβουν πως ήταν λάθος που τον άφησαν να φύγει. Είναι ταλαντούχος, όμως όντας ήδη 21 είναι η τελευταία του ευκαιρία μέσω των draft να τον επιλέξει κάποια ομάδα του ΝΒΑ. Είναι ένα «ψημένο» παιδί, που παίζει ως πλέι μέικερ και το ότι είναι πάνω από 2 μέτρα μιλάει από μόνο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα