Βαρουφάκης: Γιορτάζουμε το φως και την ελπίδα [vid]

Γιάνης Βαρουφάκης: Στο μήνυμά του, εκφράζει την ευχή του στους πολίτες, η Ανάσταση, “παρά την επίπονη απομόνωση από τους δικούς μας και τη φύση που ξαναγεννιέται εκεί έξω να σας βρει και καλά και να σας μπόλιασε με ελπίδα αρκετή”. Και συνεχίζει: “Είμαστε τυχεροί , που η παράδοσή μας μια φορά το χρόνο μας θυμίζει, πως μόνο το φως νικά το σκοτάδι και μάλιστα την πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας. Εκείνη τη στιγμή που η ελπίδα

έχει σχεδόν εξαφανιστεί και μόνο η πίστη ότι μπορούμε, την κρατά ζωντανή”.

Σημειώνει: “Την έχουμε ανάγκη αυτή την ελπίδα. Στις χαλεπές ημέρες που έρχονται για την δημοκρατία μας, για τον λαό μας, για την Ευρώπη ολόκληρη, η ελπίδα, θα είναι η πρώτη μας ύλη. Με αυτή θα χτίσουμε τη νηφάλια ενότητα που απαιτεί η αντίσταση σε εκείνα που σκαρφίζονται οι ισχυροί για τους ανίσχυρους. Αυτά όμως από μεθαύριο. Σήμερα, ενωμένοι αν και απομονωμένοι, γιορτάζουμε το φως και την ελπίδα. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη”.

Ευχές του πρωθυπουργού σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε “Καλή Ανάσταση” μέσω ασυρμάτου, στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, που ξεκινούσαν εκείνη την ώρα βάρδια.

“Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Γιατί ακούραστοι, επί εβδομάδες, τιμάτε το εθνόσημο: Πότε υπερασπιζόμενοι τα σύνορα μας στον Έβρο και πότε όπως σήμερα το βράδυ και πολλές εβδομάδες τώρα, ελέγχοντας στις πόλεις τα μέτρα προστασίας από την πανδημία” ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα στους αστυνομικούς.

“Ξέρω καλά, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δώσατε σκληρές μάχες με τον κορονοϊό. Και συνεχίζετε αυτή την προσπάθεια, μέχρι να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό. Έχετε την προσωπική μου ευγνωμοσύνη, αλλά πιστεύω και την ευγνωμοσύνη του κάθε πολίτη” ανέφερε μεταξύ άλλων το δεύτερο μήνυμα.

Στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ ο Τσίπρας

Την Κυριακή του Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ. Στο μήνυμά του για το Πάσχα ανέφερε πως: “Η ζωή θα νικήσει, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες”, υπογραμμίζοντας ότι “δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθούμε ξανά, όλοι μαζί” και που “ο κοινός μας αγώνας για ζωή, θα γεμίσει από την ελπίδα ότι η πατρίδα μας θα ξαναβρεθεί στο δρόμο της Ανάστασης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα