Γ' Εθνική (Νότος): Πρεμιέρα σε Κρήτη και Καλλιθέα, "μάχη" στην Πεντέλη!

Σήμερα βρισκόμαστε πλέον στην "αυγή" του δευτέρου γύρου, για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, με τα παιχνίδια του Νότου να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την προσπάθεια των ομάδων που επιθυμούν να "αναρριχηθούν" στη Β' Εθνική, όσο και για εκείνη των ομάδων που επιχειρούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η 14η αγωνιστική διεξάγεται σε... τρεις δόσεις, λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, και το σημερινό "πρώτο πιάτο" σερβίρεται αρχικά (κατά χρονική σειρά) στην Καλλιθέα, με τον τοπικό Πόλι να θέλει να επιβεβαιώσει πως το έργο του απέναντι στον

Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας δε θα είναι δύσκολο. Στη θεωρία, αυτό προκύπτει από το γεγονός πως με τα μέχρι τώρα βαθμολογικά δεδομένα, η ομάδα του Κακαλιά βρίσκεται σε απόσταση μίας νίκης από τη δεύτερη προνομιούχο θέση, ενώ ο Ιωνικός δεν έχει πετύχει ούτε μία νίκη έως τώρα, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει στο παρκέ δε δείχνει πως μπορεί εύκολα να αντιστραφεί η εις βάρος του κατάσταση. Εν συνεχεία, υπάρχει το τοπικό ντέρμπι στο Λίντο, μεταξύ Εργοτέλη και Ηροδότου, με τις δύο κρητικές ομάδες να επιθυμούν το αποτέλεσμα, και όχι μόνο για λόγους γοήτρου. Ο Μακράκης και οι παίκτες του απέχουν δύο νίκες από τη δεύτερη θέση και θα επιθυμούσαν να μην ανοίξει άλλο η "ψαλίδα", ενώ οι παίκτες του Δημητριάδη θέλουν να συνεχίσουν τη θετική πορεία που διέγραψαν στον πρώτο γύρο, ανεβαίνοντας κι άλλο βαθμολογικά. Και τα δύο αυτά παιχνίδια είναι για τον δεύτερο όμιλο.

Αύριο Σάββατο, πρώτο ματς που διαξάγεται είναι αυτό του πρώτου ομίλου, ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Πέραμα, στο Κλειστό της Παναγούλας. Η ομάδα του Θεόφιλου Μπεκέ, έχοντας... ρεφάρει εσχάτως το μέτριο ξεκίνημα που είχαν πραγματοποιήσει, βρίσκονται στη δεύτερη θέση μαζί με Ένωση Ιλίου και Προμηθέα Χαλανδρίου, ενώ σίγουρα θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου, απέναντι σε μία ομάδα που την είχε δυσκολέψει στον πρώτο γύρο (η Ζάκυνθος έφυγε "δια πυρός και σιδήρου" από το Πέραμα με το τελικό 58-63), αλλά τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα τελευταία για τη σωτηρία της. Το ματς της αγωνιστικής, όμως, διεξάγεται στην Πεντέλη. Με τον Γιώργο Σκαραφίγκα στον πάγκο, η ομώνυμη ομάδα θέλει ξανά να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποκληθεί και ως "ντέρμπι Βορείων Προαστίων", με αντίπαλο το δεύτερο Προμηθέα Χαλανδρίου, ο οποίος βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε φοβερή φόρμα.

Για τον πρωτοπόρο Έσπερο Πατρών, υπάρχει η εκτός έδρας αποστολή με αντίπαλο το "στιγματισμένο" από το μηδενισμό της περασμένης εβδομάδας, στο ματς με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου (απουσία ιατρού), Μανδραϊκό, με τους παίκτες του Κεσαπίδη να θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι δύο νίκες, με τις οποίες απέχουν από τη δεύτερη θέση, είναι μία απόσταση ασφαλείας. Όπως και η ομάδα της Μάνδρας, έτσι και το Χαλάνδρι θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του απέναντι στο αδύναμο έως τώρα Κρανίδι (έχει μόλις μία νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο), ώστε να κρατήσει ισχυρές τις πιθανότητες παραμονής, για την οποία ενδέχεται θα παλέψει μέχρι τέλους. Στο Μαρούσι, η νίκη θέλει να βρεθεί σε τροχιά ανόδου, απέναντι σε έναν πάντα υπολογίσιμο Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, με τον Δημήτρη Γκόφα να επιστρέφει ως αντίπαλος στα Βόρεια Προάστια και σε μία ομάδα, όπου πέρασε πολλά χρόνια της καριέρας του. Η Ένωση Ιλίου θέλει να επιστρέψει στις νίκες, απέναντι σε έναν βελτιωμένο Ακάδημο, με τη διαφορά δυναμικότητας όμως να υφίσταται και τους Μεσσηνίους να μην έχουν ανταποκριθεί σε καμία περίπτωση, μέχρι σήμερα, σε εκτός έδρας ματς με τις ισχυρές ομάδες.

Μαζί με την ομάδα του Παύλου Νόντα, για την παραμονή "μάχεται" και η Νήαρ Ηστ, η οποία θέλει σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι με τον Κεραυνό Αιγίου, να αυξήσει τη διαφορά της από την "επικίνδυνη ζώνη", την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι θέλουν να κρατήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσουν τη δεύτερη θέση, από την οποία απέχουν μία νίκη. Το ματς αυτό θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28/1, κι έτσι θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική για τον πρώτο όμιλο.

Για το δεύτερο όμιλο, από τα αυριανά ματς, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ματς... για τους ρομαντικούς νοσταλγούς των ένδοξων εποχών των ιστορικών δύο συλλόγων που κοντράρονται, με το Αιγάλεω να υποδέχεται τον Σπόρτιγκ, έστω κι αν οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί, με τους μεν να ζητούν την παραμονή, τους δε την εδραίωση στη δεύτερη θέση. Ενδιαφέρον έχει η αποστολή του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στη Θήβα, με τον τοπικό Κάδμο να είναι μία ομάδα που δύσκολα καταβάλλεται στην έδρα της και αμφότερες τις ομάδες να επιθυμούν να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους από τους επιλαχόντες αντιπάλους τους (υποβιασμού και δεύτερη θέση αντίστοιχα).

Την ίδια ώρα, το Κορωπί θα δοκιμάζεται στο Ρέθυμνο, επιθυμώντας να περάσει απέναντι στην πάντοτε "μαχητική" Ακαδημία την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από το Σπόρτιγκ, ενώ η μέρα θα έχει ξεκινήσει με την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, ανάμεσα σε Ίκαρο και Αρχάγελλο Αγίων Θεοδώρων, με τους παίκτες του Μακρυδήμα να έχουν ίσως μεγαλύτερο κίνητρο, μιας και δε βρίσκονται μακριά από τις θέσεις ανόδου. Αντίθετα, οι Δωδεκανήσιοι έχουν μάλλο εκπληρώσει, σχετικά με το κομμάτι της ουσίας, το στόχο της παραμονής.

Η αγωνιστική για το δεύτερο όμιλο θα ολοκληρωθεί με το ματς ανάμεσα σε Πεύκη και Διαγόρα Δρυοπιδέων, ματς κρίσιμο και για τους δύο συλλόγους στη "μάχη" τους για την παραμονή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου:

1ος Όμιλος

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Παναγούλας 14.00 Ζάκυνθος-Ερμής Περάματος Σταθόπουλος-Ντίσιος (Μάρκου)

Ν. Περκίζας 17.00 Χαλάνδρι-Κρανίδι Φάκαρος-Λουκαράκης (Σταματόπουλος)

Β’ Κλ. Ιλίου 17.30 Ένωση Ιλίου-Ακάδημος Χατζημάρκος-Καρανικόλα (Παπαδόπουλος Κ)

Ν. Πεντέλης 17.00 Πεντέλη-Προμηθέας Χαλ. Τσάτσης-Μαγκουνής (Δημητριάδης)

1ο ΚΓ Μάνδρας 17.00 Μανδραϊκός-Έσπερος Ζέρβας-Ζιώγας (Μίχας)

2ο Λύκ. Αμαρουσίου 19.00 Νίκη Αμαρουσίου-Απόλλων Αρχ. Κορ. Μπανασάκης-Κώτσου (Φαλούκας)

Τέταρτη 28 Ιανουαρίου

Νήαρ Ηστ 17.00 Νήαρ Ηστ-Κεραυνός Αιγίου Κυριακόπουλος-Νάστος (Πετρίδης)

2ος Όμιλος

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Εθν. Αντίστασης 19.30 Πόλις Καλλιθέας-Ιωνικός ΝΦ Πλιάκας-Αθανασόπουλος (Παπαγιαννόπουλος)

Λίντο 20.30 Εργοτέλης-Ηρόδοτος Κατραχούρας-Βαλούρδος (Γιαννακουδάκης)

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Μ. Μερκούρη 20.00 Ακαδημία-Κορωπί Σπυρόπουλος Α-Ντάνος (Ναλετάκης Ι)

Αιγάλεω 19.00 Αιγάλεω-Σπόρτιγκ Καλογερόπουλος Φ.-Τσολάκος (Χασάπης)

Ν. Σμύρνης 14.30 Ίκαρος Ν. Σμύρνης-Αρχάγγελος Μαντήλας-Τζαμάκου (Παππάς)

Θήβας 17.00 Κάδμος-Κρόνος Αγ. Δημ. Καρακάσης-Σοφιανόπουλος (Κοκορδάτος)

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου

Β’ Πεύκης 19.15 Πεύκη-Διαγόρας Δρυοπ. Σπυρόπουλος Σπ.-Αργυρούδης (Παπαδόπουλος Στ.)

Βαθμολογία (σε 13 αγώνες):

1ος όμιλος:
1. Έσπερος Πατρών 24 (11-2)
2. Προμηθέας Χαλανδρίου 22 (9-4)
3. Ζάκυνθος 22 (9-4)
4. Ένωση Ιλίου 22 (9-4)
5. Νίκη Αμαρουσίου 21 (8-5)
6. Κεραυνός Αιγίου 21 (8-5)
7. Πεντέλη 20 (7-6)
8. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου 20 (7-6)
9. Νήαρ Ηστ 19 (6-7)
10. Ακάδημος 18 (5-8)
11. Μανδραϊκός 17 (5-7-1 μηδενισμός)
12. Χαλάνδρι 16 (3-10)
13. Πέραμα 16 (3-10)
14. Κρανίδι 14 (1-12)

2ος όμιλος:
1. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 25 (12-1)
2. Σπόρτιγκ 23 (10-3)
3. Κορωπί 23 (10-3)
4. Πόλις Καλλιθέας 22 (9-4)
5. Ίκαρος Νέας Σμύρνης 21 (8-5)
6. Εργοτέλης 21 (8-5)
7. Ηρόδοτος 20 (7-6)
8. Αρχάγγελος 19 (6-7)
9. Κάδμος 19 (6-7)
10. Διαγόρας Δρυοπιδέων 17 (4-9)
11. Αιγάλεω 17 (4-9)
12. Ακαδημία Ρεθύμνου 17 (4-9)
13. Πεύκη 16 (3-10)
14. Ιωνικός ΝΦ 13 (0-13)

Keywords
Τυχαία Θέματα