Οι... μπλαζέ και οι ανέτοιμοι "αιώνιοι"!

Κακό διήμερο για το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρωλίγκα αλλά δεν τρέχει και τίποτα καθώς είναι νωρίς ακόμα σαφώς. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει οι ομάδες να παρακολουθούν οι ίδιες αλλά και εμείς πρόοδο από αυτές τις αναμετρήσεις. Πάμε να δούμε χρονικά τι κρατάμε όμως από τους "αιώνιους" και λίγο πριν το μεταξύ τους ντέρμπι την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός

αγχώθηκε να κερδίσει την Καντού. Μια ομάδα με όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά ομάδα δουλεμένη και του προπονητή και μαχητική που δεν αφήνει παιχνίδι να πάει χαμένο ακόμα και όταν είναι πίσω στο σκορ με διαφορές. Συνεπώς ότι κέρδισε ο Παναθηναϊκός με κακή εμφάνιση είναι στα συν του. Όμως έχει και πολλά μείον.

Καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλες αδυναμίες. Γενικά έδειξε αδυναμία στην ισορροπία άμυνας και επίθεσης που δεν είχε συγχρονισμό και δεν μπορούσε να παίξει καλά ταυτόχρονα κάποια διαστήματα. Ετσι όταν έπαιζε καλά επιθετικά είχε τρύπες στην άμυνα και όταν πίεζε στην άμυνα δεν ρόλαρε στην επίθεση. Αυτό το κομμάτι είναι καθαρά θέμα χρόνου.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν δεν είναι μέσα στο παρκέ ο σε εξαιρετική κατάσταση ακόμα και στις βολές Σχορτσιανίτης. Καθώς ο Άρμστρονγκ είναι ξένο σώμα ουσιαστικά και μάλλον πάει για αλλαγή. Και δεν επιτρέπεται να είσαι Παναθηναϊκός με στόχο να πας στο Φάιναλ Φορ και να παίζεις με τον Τσαρτσαρή στο 5αρι για πολύ ώρα. Δεν πας έτσι πουθενά όσο καλός και φιλότιμος και αν είναι ο Κώστας.

Ακόμα δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύει να αυτοκτονήσει από 76-68 κάνοντας στην έδρα του μέσα σε ένα λεπτό δύο λάθος επαναφορές, να τρώει τρίποντο και να δίνει γκολ φάουλ! Αυτό λέγεται αυτοκτονία όπως και ότι άφησαν στα 2'' τον Σκέκιτς να σουτάρει χωρίς πίεση έστω από τα 20 μέτρα. Ακόμα ο ΠΑΟ προβλημάτισε με την έλλειψη εμπιστοσύνης προφανώς από τον Πεδουλάκη στην ομάδα του και τους πόιντ γκαρντ και γι αυτό είχε μέσα 33' τον Διαμαντίδη.

Ο Ούκιτς είναι ανέτοιμος ακόμα προφανώς και λογικά καθώς έχει χάσει την προετοιμασία. Εντύπωση προκαλεί πάντως η παρουσία του Κίτσεν σαν πρώτη αλλαγή στο πλέι μεικερ καθώς τον είχαμε για 2αρι ή 3αρι βασικά και επειδή δεν εμπιστεύεται ο Άρτζι τον Ξανθόπουλο (όπως και τον Γιαννόπουλο που προφανώς δεν τους θεωρεί έτοιμους για τόσο υψηλό επίπεδο). Και μάλιστα όταν δεν παίζουν μαζί Διαμαντίδης και Ούκιτς δεν αφήνει τον ένα σαν βασικό πόιντ (βασικά τον Ούκιτς όταν είναι εκτός ο Μήτσος).

Ο ΠΑΟ πάντως κέρδισε και τα σουτ των Πάνκο και Μασιούλις που έκριναν το ματς εν τέλη και δείχνουν έτοιμοι όταν καίει η μπάλα. Αλλά συνολικά θέλει πολύ δουλειά και ειδικά στην άμυνα που είχε κακές αποστάσεις και τρύπες στις αλλαγές και περιστροφές με μια μπασκετική πάντως ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται αυτό ακριβώς.

Ολυμπιακός έκανε κάκιστη εμφάνιση στην Πόλη με την Εφές. Περιμέναμε ακόμα και ήττα σαφώς, αλλά σε καμία περίπτωση παράδοση των ερυθρολεύκων που και πέρσι στις χειρότερές τους μέρες και όταν κινδύνευαν ακόμα και με αποκλεισμό από τον 1ο γύρο, δεν είχαν παρουσιάσει εικόνα αποσύνθεσης

Keywords
Τυχαία Θέματα