Σόου της Μπάμπεργκ στην Πόλη

Η Μπάμπεργκ έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από το "Αμπντί Ιπεκτσί", παρέσυρε την Γαλατά με 90-75 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Η 6η νίκη για την ομάδα των Ζήση και Τρινικιέρι την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, αντίθετα οι μόλις 4 των Τούρκων και κυρίως η τραγική τους εικόνα δείχνει ότι δεν έχουν μέλλον και θα ζήσουν να... θυμούνται τις ζημιές που έκαναν μέχρι τώρα.

Οι δύο ομάδες άρχισαν το ματς με πρόθεση να περνάνε τη μπάλα κοντά στο καλάθι, όμως, υπήχε μια σημαντική διαφορά. Ενώ η Γαλατά είχε μόνο αυτόν τον τρόπο για να απειλεί

με τον Πλάις, η Μπάμπεργκ παρότι άρχισε έτσι με τον Ραντόσεβιτς, στη συνέχεια έδειξε πολύ πιο ισορροπημένη απειλώντας από παντού κυρίως με τον Κοζέρ που έδινε και ρυθό και σκορ.

Καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με την μεν Γαλατά να παίρνεο σκορ μόνο από Πλάις και Σιλμπ, την δε Μπάμπεργκ να έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό και να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 24-19, χάρις σε ένα τρομερό τρίποντο του Στρέλνιεκς πίσω από το κέντρο.

Αλλο ένα του Λετονού με την έναρξη της δεύτερης περιόδου έφερε τους Γερμανούς στο +8, 19-27 και εσπευσμένα στο παρκέ Τάιους και Ντέι για τη Γαλατά. Ο δεύτερος μπήκε "ζεστός" και με προσωπικούς πόντους έφερε την Γαλατά και πάλι σε απόσταση σουτ, 31-34 στο 13'. Η Μπάμπεργκ όμως συνέχιζε να δείχνει πιο ομάδα μέσα στο παρκέ, λειτουργούσε σωστά, είχε ποικιλία στις επιλογές της και με τους Κοζέρ και Μέλι να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες, στο 17' είχε ανακτήσει εκ νέου μια σημαντική διαφορά με το σκορ στο 36-44.

Η πρώτη διψήφια διαφορά ήρθε με το 36-47 στο 18'30'' μετά από τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ντέι, δείχνοντας τον συνολικό εκνευρισμό που επικρατούσε στην Γαλατά αφού ελάχιστα πράγματα λειτουργούσαν σωστά και το ημίχρονο έληξε με 38-47 και με σαφέστατη την υπεροχή της Μπάμπεργκ που είχε κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς.

Η Γαλατά μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεξε ένα 6-0 σε 1'30'' και βρέθηκε εκ νέου σε απόσταση σουτ, 44-47, ξεσηκώνοντας και τον κόσμο της και δείχνοντας πιο προσηλωμένη στην αμυντική της αποστολή. Ολα αποδείχτηκαν όμως μια... αυταπάτη, αφού η Μπάμπεργκ επανήλθε γρήγορα και με εντυπωσιακό τρόπο. Από το 45-49 έκανε σερί 13-0 με δυο τρίποντα από Κοζέρ και Μίλερ για αρχή και 7 σερί πόντους του Μέλι στη συνέχεια για να φτάσει στο 45-62.

Και όταν η Γαλατά επιχείρησε να αντιδράσει και μείωσε σε 50-63, ήρθε ένα νέο 7-0 για την Μπάμπεργκ, με τον Ζήση μπροστάρη αυτή τη φορά για να φέρι στο 28'30'' για πρώτη φορά τη διαφορά στους 20 πόντους, με το 50-70 να μην φήνει ππεριθώριο αμφισβήτησης για όσα εκτυλίσσονταν στο παρκέ. Το δεκάλεπτο έληξε με 52-74 και με τίποτα να μη δείχνει ικανό να αλλάξει την ροή του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα