Lancia: Επιστροφή στα ράλι με την Ypsilon Rally4 HF

15:38 27/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Lancia ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δη τα ράλι, με την αγωνιστική έκδοση Ypsilon Rally4 HF.

Στο Κέντρο Εξέλιξης του ομίλου Stellantis, στο Μπαλόκο, όπου έχω οδηγήσει διαφορετικά μοντέλα, η Lancia δήλωσε κατηγορηματικά ότι επιστρέφει στα ράλι. Σε αυτή τη πίστα προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Stellantis και έμπειρος οδηγός, Κάρλος Ταβάρες,

οδήγησε την Ypsilon Rally4 HF, η οποία θα συμμετάσχει στους αγώνες.

«Το 2025 θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Lancia στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς στοχεύουμε να αποκαταστήσουμε την παρουσία μας στους σύγχρονους αγώνες. Με ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας, η Lancia ατενίζει το μέλλον με πάθος και φιλοδοξία. Με το 2026 να είναι η χρονιά της ναυαρχίδας Gamma, η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο Μέλφι, το 2025 είναι αφιερωμένο στην επιστροφή του ονόματος HF, το οποίο θα εμφανιστεί πρώτα στην Ypsilon και αργότερα στη Gamma. και τη νέα Delta με την ετικέτα “HF Integrale”. Όποτε γίνεται λόγος για το HF, κανείς δεν μπορεί παρά να θυμηθεί τις θρυλικές Stratos, 037 και Delta, που κυριάρχησαν στους αγώνες ράλι για 20 χρόνια, κερδίζοντας συνολικά 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε αγώνες οδηγών και κατασκευαστών – ένα ρεκόρ που δεν έχει σπάσει ακόμα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο.

Η Lancia ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την εισαγωγή της Ypsilon Rally4 HF και της νέας Ypsilon HF, που παρουσιάστηκαν και οι δύο τον περασμένο Μάιο. Η πρώτη έχει σχεδιαστεί για αγώνες με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 Turbo που αποδίδει 212 hp και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η προσθιοκίνητη έκδοση εγγυάται ευελιξία και υψηλές επιδόσεις, καθιστώντας την ιδανική για νέους οδηγούς που θέλουν να κάνουν όνομα. Θα συμμετάσχει στην κατηγορία Rally 4, που αποτελεί το πρώτο βήμα για τους αυριανούς πρωταθλητές, με την επίσημη ομάδα Lancia Corse HF στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2026. Οι παραγγελίες έχουν ανοίξει με τιμή 74.500 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Ypsilon HF

Η έκδοση δρόμου, αποτελεί ένα αυτοκίνητο έκδοση υψηλών επιδόσεων και είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής της μάρκας, με κινητήρα ισχύος 280 hp. Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα, έχει ξεχωριστή σχεδίαση με σπορτίφ χαρακτηριστικά, χαμηλωμένη ανάρτηση και μεγαλύτερους τροχούς.

To άρθρο Lancia: Επιστροφή στα ράλι με την Ypsilon Rally4 HF δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lancia, Επιστροφή, Ypsilon Rally4 HF,Lancia, epistrofi, Ypsilon Rally4 HF