Η Gordon Murray T.33 Spider υπόσχεται συναρπαστική οδηγική εμπειρία

08:33 8/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Gordon Murray T.33 Spider συνδυάζει την όμορφη, διαχρονική σχεδίαση του T.33 με την συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Με δύο αφαιρούμενα πάνελ οροφής, ένα αναπτυσσόμενο πίσω παράθυρο και το ατμοσφαιρικό Cosworth GMA.2 V12 πίσω από την καμπίνα, αυτό το supercar στοχεύει στη κορυφή της κατηγορίας του.

Ο καθηγητής Gordon Murray CBE είπε: «Όταν

σχεδιάζω ένα αυτοκίνητο φαντάζομαι πώς θα νιώθεις να κάθεσαι μέσα και πώς θα νιώθεις όταν οδηγείς.

Έτσι από το πρώτο σκίτσο το ήξερα αυτό, με το ανοιχτό του πιλοτήριο και τον Cosworth GMA.2 V12 ακριβώς πίσω από τον οδηγό, θα παρείχε μια πραγματικά συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Και ενώ είναι ένα υπεραυτοκίνητο με μεσαίο κινητήρα, δεν θα δεχόμουν κανένα συμβιβασμό στη χρηστικότητα: αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τ.33 Spider είναι μοναδική στον τομέα των υπεραυτοκίνητων, παρέχοντας αποθήκευση στην οροφή και χωρητικότητα αποσκευών 295 λίτρων».

Κατασκευασμένα από ελαφρύ σύνθετο άνθρακα, τα πάνελ μπορούν να καθοριστούν σε μια σειρά χρωμάτων. Για να βελτιωθεί η χρηστικότητα, μπορούν να αποθηκευτούν προσεκτικά στον μπροστινό χώρο αποσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αξιοποιώντας όλη την εμπειρία που αποκτήθηκε από μια καριέρα σχεδιασμού αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Gordon Murray και η ομάδα του ανέπτυξαν την εξαιρετική αεροδυναμική του T.33 Spider χωρίς να καταφεύγουν στους επιδεικτικούς αγωγούς, τις ποδιές και τους διαχωριστές που χρησιμοποιούνται συνήθως σε άλλα supercars.

Ο κινητήρας Cosworth GMA.2 V12 έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, σύμφωνα με τις αρχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε συνεργασία με την Cosworth.

Το 75% της μέγιστης ονομαστικής ροπής των 451 Nm είναι διαθέσιμο μόνο από τις 2.500 σ.α.λ.(στροφές ανά λεπτό), ενώ το 90% διατηρείται από 4.500-10.500 σ.α.λ. Η μέγιστη ισχύς των 617 ίππων αποδίδεται στις 10.250 σ.α.λ.

To άρθρο Η Gordon Murray T.33 Spider υπόσχεται συναρπαστική οδηγική εμπειρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Gordon Murray T 33 Spider,