«Η Ρωσία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ακόμη και αν δεχθεί επίθεση με συμβατικά όπλα», λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

21:57 25/9/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε νέα «τροχιά» φαίνεται πως μπαίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίζει πως η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ακόμη και στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση με συμβατικά όπλα.

Την θέση του ξεκάθαρη έκανε σήμερα το βράδυ (25.09.2024) ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την πολιτική της Ρωσίας περί πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος «ανοίγοντας» τη συνεδρίαση του Συμβουλίου

Ασφαλείας, τόνισε πως στην περίπτωση που δεχόταν επίθεση από κάποιο κράτος που στηρίζεται από μία πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση και των δύο.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε πως «έπεσαν» αρκετές προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος στη Ρωσία και στη συνέχεια αποκάλυψε μία από τις βασικές αλλαγές που προτάθηκαν.

«Η Ρωσία θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες πως ξεκινά μια μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα.

Η Μόσχα διατηρεί επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία δεχτούν επίθεση, ακόμη και με συμβατικά όπλα», συμπλήρωσε.

Ο Βλανιμίρ Πούτιν είπε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προσεκτικά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του.

 

To άρθρο «Η Ρωσία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ακόμη και αν δεχθεί επίθεση με συμβατικά όπλα», λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η Ρωσία, Βλαντιμίρ Πούτιν,i rosia, vlantimir poutin