Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο – Ασφαλή τα παιδιά της κατασκήνωσης

15:43 16/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι, πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

 Οι πυροσβέστες τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα δίνουν μάχη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για προληπτικούς λόγους,  εκκενώθηκαν άμεσα οι οικισμοί Αγριλέζα και Αγ. Γεράσιμος όπως και η παιδική κατασκήνωση αλλά και ένας

άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε κοντινή έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Click4More Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο – Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

«Η φορά των ανέμων με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της. Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερα αυτή την ώρα και βελτιώνεται συνεχώς και δεν υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο αλλά μικρά μέτωπα και υπάρχει η ελπίδα να τεθούν υπό έλεγχο.

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά 

Ρεπορτάζ: θεοδόσης Πάνου – Λευτέρης Σουχάϊμπ

To άρθρο Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο – Ασφαλή τα παιδιά της κατασκήνωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα