Με στολή made by Prada θα περπατήσει στη Σελήνη η πρώτη γυναίκα αστροναύτης

13:10 16/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Διαστημικές στολές made by Prada θα φορούν οι αστροναύτες της αποστολής «Άρτεμις ΙΙΙ» το 2026, την πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή προσγείωση μετά το Apollo 17 το 1972 και θα περιλαμβάνει και μία γυναίκα ως μέλος του πληρώματος.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada συνέβαλε στη δημιουργία της διαστημικής στολής που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα φορεθεί στη Σελήνη τον Σεπτέμβριο

του 2026.  

Η νέα διαστημική στολή παρουσιάστηκε στο Μιλάνο όπου διεξάγεται το Διεθνές Συνέδριο Αεροδιαστημικής και σύμφωνα με την Vogue πρόκειται για την στολή «υψηλής ραπτικής» που θα φοράει η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η στολή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει προστασία, ευελιξία και φυσικά… στιλ στο άτομο που τη φορά. Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν «καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμός» για να επιτρέψουν «μεγαλύτερη εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας από ποτέ».

Η στολή ονομάζεται Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) και έχει κατασκευαστεί για να αντέχει τις ακραίες θερμοκρασίες στον σεληνιακό νότιο πόλο και να αντέχει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες στις μόνιμα σκιασμένες περιοχές για τουλάχιστον δύο ώρες, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωση.

Το AxEMU έχει ήδη υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές, που περιλαμβάνουν υποβρύχια προσομοίωση του σεληνιακού περιβάλλοντος.

«Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα που δείχνουμε σήμερα, το οποίο είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Axiom Space», δήλωσε ο Chief Marketing Officer της Prada, Lorenzo Bertelli.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, Vogue

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Με στολή made by Prada θα περπατήσει στη Σελήνη η πρώτη γυναίκα αστροναύτης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Prada, Σελήνη,Prada, selini