Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ για το αήττητο στην Greek Basketball League

10:12 27/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική της Greek Basketball League (27.10.2024, 20:15, Newsit.gr ΕΡΤ3), για το γόητρο και το αήττητο στην Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Δεύτερο φετινό ντέρμπι αιωνίων, με τον Ολυμπιακό

να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, σχεδόν ένα μήνα μετά την αναμέτρηση τους στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο και τον ερυθρόλευκο τίτλο.

Οι δύο ομάδες είναι οι μοναδικές αήττητες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 στα παιχνίδια του με την Καρδίτσα (εκτός), τον Άρη (εντός) και το Λαύριο (εκτός). Ο Παναθηναϊκός νίκησε κατά σειρά την Καρδίτσα (εκτός), τον ΠΑΟΚ (εκτός) και την ΑΕΚ (εντός).

Το ντέρμπι αυτό βρίσκει τον Ολυμπιακό να προέρχεται από οδυνηρή ήττα στο Μόναχο (84-80) από την Μπάγερν για τη Euroleague, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαίο “διπλό” στην Πόλη (81-76) επί της Φενέρμπαχτσε.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη στις δύο από τις τρεις επισκέψεις του στο ΣΕΦ για την περσινή σεζόν –στην κανονική περίοδο και στον 4ο τελικό των playoff- αλλά πριν από αυτήν ο Ολυμπιακός μέτρησε ένα σερί πέντε, εντός έδρας νικών.

Στα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων, αμφίβολος είναι για τον Ολυμπιακό ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπάγερν. Δεν υπολογίζεται στο εγχώριο ρόστερ ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί να «κόψει» έναν από τους 7 ξένους της ομάδας.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραμένει κλινήρης μετά τη γαστρεντερίτιδα, ενώ στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν τέθηκε ο Ντίνος Μήτογλου. Εκτός θα μείνει ο Μάριους Γκριγκόνις, που ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στη μέση και αντικαταστάθηκε στο εγχώριο ρόστερ από τον Τσεντί Οσμάν. Φυσικά, ένας από τους 7 ξένους της ομάδας θα πρέπει να «κοπεί».

Οι κ.κ. Τσιμπούρης, Τηγάνης και Χριστινάκης θα είναι οι διαιτητές στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ.

To άρθρο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ για το αήττητο στην Greek Basketball League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα