Σαν σήμερα ο κορυφαίος τελικός στην ιστορία για το Κύπελλο Ελλάδας (video)

12:37 2/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Το 2009 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το double στο ποδόσφαιρο, καθώς νίκησε σαν σήμερα 2 Μαΐου και την ΑΕΚ στον τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Σε ένα “μυθικό” παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός

και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, μετά από συνεχόμενες ανατροπές του σκορ και πρωταγωνιστή για τους Πειραιώτες τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, που οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί το σκορ “ανέβηκε” στο 4-4, με τους “ευρθρόλευκους” να αγωνίζονται με 9 παίκτες και τον εκπληκτικό Σκόκο να “σώζει” προσωρινά την Ένωση, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ακολούθησε όμως ένα ακόμη φοβερό “θρίλερ” με το τελικό 15-14 υπέρ των Πειραιωτών να τα… λέει όλα για το απίθανο θέαμα και τα “εγκεφαλικά” που προκάλεσαν στους οπαδούς τους οι δύο ομάδες. Ήταν μάλιστα ο Αντώνης Νικοπολίδης αυτός που έλυσε τον “γόρδιο” δεσμό, εκτελώντας εύστοχα το τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, παρότι τερματοφύλακας.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλδο Άλβες, Κυριάκος (62′ Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68′ Πελετιέρι), Σκόκο, Τζεμπούρ (77′ Εντίνιο), Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46′ Ντάρμπισιρ, 96′ Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο (62′ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο.

To άρθρο Σαν σήμερα ο κορυφαίος τελικός στην ιστορία για το Κύπελλο Ελλάδας (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα