Το μενού της εβδομάδας που έρχεται: Tι να μαγειρέψεις και τι να ψωνίσεις

09:36 26/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Η εβδομάδα που έρχεται, είναι από τις καλές. Έχει μία αργία μέσα της, την 28η Οκτωβρίου και αυτό ρυθμίζει το διατροφολόγιο και φυσικά, τη διάθεσή μας.

Η προετοιμασία για την επόμενη εβδομάδα, από την άποψη των αγορών και του σχεδιασμού των γευμάτων, αρχίζει από σήμερα. Μολύβι και χαρτί, λοιπόν και ξεκινάμε παραδοσιακά.

Η 28η Οκτωβρίου, είναι εθνική εορτή που έχει καθιερωθεί να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, έτσι, χωρίς λόγο ή αιτιολόγηση, όπως την 25η Μαρτίου,

που το πιάτο αυτό «σπάει» τη νηστεία της Σαρακοστής.

Είναι πλέον παράδοση να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά και στις δύο εθνικές επετείους. Το φαγητό αυτό, όμως, αν το φτιάξουμε μόνοι μας, στο σπίτι, έχει μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και γνώση. Σας τα λέω, για να είστε προετοιμασμένοι.

Το μενού της εβδομάδας

Δευτέρα – 28η Οκτωβρίου

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Χρόνια πολλά Ελλάδα και τιμή και δόξα σε όσους δεν θα φάνε σκορδαλιά και θα πρέπει να υποφέρουν όλους τους υπόλοιπους μερακλήδες, που «το έζησαν» με το σκορδάκι. Ιδανική συνοδεία, τα βραστά παντζάρια με τα φύλλα τους.

Ψώνια: Φιλέτο μπακαλιάρου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, ούζο, μπύρα, πατάτες, σκόρδο, λάδι, λεμόνι, παντζάρια με τα φύλλα τους.

Τρίτη

Ζυμαρικά με σάλτσα σπανακόπιτας: Πρωτότυπο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο, έχει πολλά λαχανικά και αρωματικά και μπορείτε να μετριάσετε τις θερμίδες, αν επιλέξετε, τυριά χαμηλών λιπαρών.

Ψώνια: Ριγκατόνι ή κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας σας, σπανάκι baby, πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνιθο, ανθότυρο, μυζήθρα ξερή, γάλα, φρυγανιά τριμμένη.

Τετάρτη

Φασόλια πιάζ με λουκάνικο: Είναι η κλασική σούπα, αλλά με ένα twist. Είναι πιο πηκτή, και δεν είναι τόσο κόκκινη, έχει μόνο μία φρέσκια ντομάτα και χυμό λεμονιού και βέβαια, λουκάνικο.

Ψώνια: Φασόλια ψιλά, κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, ντομάτα, λεμόνι, χωριάτικο λουκάνικο.

Πέμπτη

Φθινοπωρινό μπριάμ: Σε απλή απόδοση, ψητά, μελωμένα λαχανικά της εποχής, με τριμμένη φέτα.

Ψώνια: Πατάτες, κίτρινη κολοκύθα, μανιτάρια, καρότα, σελινόριζα και γενικά ό,τι λαχανικά εποχής σας αρέσουν, φέτα.

Παρασκευή

Καυτερές Φτερούγες Κοτόπουλου με μεξικάνικο ρύζι: Το τέλος της εβδομάδας, απαιτεί γιορτινό φαγητό. Φαγητό για τους φίλους και την οικογένεια.

Ψώνια: 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (ζητήστε από τον χασάπη να σας γυρίσει τα μισά φτερουγάκια προς τα έξω, σαν μικρά ροπαλάκια), μπέικιν πάουντερ, καυτερή σάλτσα με βάση το καγιέν, βούτυρο, λεμόνι, πιπέρι καγιέν σε σκόνη, σκόρδο σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, ρύζι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, καλαμπόκι, πάπρικα, κύμινο.

To άρθρο Το μενού της εβδομάδας που έρχεται: Tι να μαγειρέψεις και τι να ψωνίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μενού της εβδομάδας που έρχεται: Tι να μαγειρέψεις και τι να ψωνίσεις,