Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τρεις οικισμούς νότια και ανατολικά

09:35 5/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους δύο οικισμούς στη νότια Ουκρανία, έναν τρίτο στα ανατολικά και επιπρόσθετο έδαφος στα ανατολικά σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (05.09.2022) o Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν είπε που ακριβώς βρίσκονται τα εδάφη αυτά και δεν ανέφερε τη χρονική σειρά που ανακτήθηκαν, εκτός από το ότι έλαβε «καλές αναφορές» στη σημερινή συνάντηση από τους στρατιωτικούς διοικητές και τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο νυχτερινό διάγγελμά του μέσω βιντεοκλήσης, ο Βολοντίμιρ

Ζελένσι ευχαρίστησε τις ουκρανικές δυνάμεις για την απελευθέρωση ενός οικισμού στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ και την κατάληψη «κάποιων υψωμάτων» επίσης σε μια ανατολική περιοχή στην κατεύθυνση του Λισιτσάνσκ – Σιβέρσκ και για την απελευθέρωση δύο νότιων οικισμών.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου, ανήρτησε νωρίτερα μια φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες να υψώνουν την ουκρανική σημαία πάνω από ένα χωριό που φέρεται να βρίσκεται στη νότια περιοχή που είναι το κύριο επίκεντρο της αντεπίθεσης.

«Βισοκοπίλια. Περιοχή Χερσώνας. Ουκρανία. Σήμερα», έγραψε ο Κιρίλο Τιμοσένκο σε μια ανάρτηση στο Facebook πάνω σε μια φωτογραφία τριών στρατιωτών πάνω σε στέγες, με έναν από αυτούς να τοποθετεί την ουκρανική σημαία σε ένα πόστο.

To άρθρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τρεις οικισμούς νότια και ανατολικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα