Ο,τι πιο σουρεαλιστικό έχει προταθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολούταν με την άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία έδινε στη δημοσιότητα τα πορίσματα στα οποία κατέληξε. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τις προτάσεις που υιοθέτησε μετά από συζήτηση και έρευνα και που τις οποίες καταθέτει στο υπουργείο Παιδείας

με σκοπό να εφαρμοστούν.

Κι αν τα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή στους δρόμους της Αθήνας για την υποδοχή του Πούτιν σας φάνηκαν κάπως υπερβολικά και ολίγον τι κιτς, τότε τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω θα σας αναγκάσουν να εφεύρετε νέους λεξικούς όρους για να περιγράψετε αυτό που θα νιώσετε. Εάν μπορείτε να σταματήσετε να γελάτε, δηλαδή.

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους, οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν από την Α’ μέχρι τη Γ’ Δημοτικού θα καλούνται να υπογράψουν ένα… συμβόλαιο. Το ίδιο θα κάνουν και τα ίδια τα παιδιά στη συνέχεια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το συμβόλαιο θα είναι «προαιρετικά υποχρεωτικό» και θα αναφέρει τα εξης:

Απόσπασμα του πορίσματος. Προσέξτε τα σημειωμένα με κόκκινο σημεία

Προσπεράστε το γεγονός πως σε επίσημο έγγραφο που συνιστά προτάσεις μπαίνουν αποσιωπητικά και επεξηγηματικές παρενθέσεις λες και γράφει Εκθεση ο Γιαννάκης στο Γυμνάσιο και μείνετε στο ουσιώδες της υπόθεσης. Στο ότι ένα παιδί θα μπαίνει στη διαδικασία να υπογράψει κάτι το οποίο αφήνει περιθώριο για σχολικές επιθέσεις. Κι αυτό γιατί στο κείμενο αναφέρεται πως ο μαθητής θα φέρεται «ιπποτικά σε όλους», αλλά δεν θα επιτίθεται «ποτέ σε αδύναμο». Σε ισχυρό; Επιτρέπεται; Το αφήνει στο φλου το πόρισμα.

Σελίδα 92: Ενότητα «Προτάσεις», Υποενότητα «Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων»: «Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο». Αφήστε στην άκρη τα συντακτικά και γραμματικά λάθη της παραπάνω πρότασης. Τι έχουμε εδώ; Υπόδειξη για το πώς ένας πατέρας και μία μητέρα θα προσφωνούν το παιδί τους.

Εχω απορία αν η λέξη «πασάς» επιτρέπεται ή θεωρείται κατάλοιπο της τουρκοκρατίας και ενοχλείται ο Πάνος ο Καμμένος. Επίσης, απορώ πώς και δεν έχει προταθεί ακόμη η υποχρεωτική προσφώνηση «συντρόφισσες και σύντροφοι» από τους δασκάλους προς τους μαθητές. Τέλος, θα διδάσκονται τα παιδιά τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σεντ-Εξιπερί ή θα πρέπει το βιβλίο να αλλάξει τίτλο;

Πάντως, έχω μία πρόταση προς την Επιτροπή. Να προσθέσει και κάτι ακόμη. Εκτός από «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» να απαγορεύεται να αποκαλούνται τα μικρά παιδιά και γενικοί γραμματείς ή μετακλητοί υπάλληλοι. Με τη φόρα που έχουν πάρει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…

Εχει κι άλλα μαργαριτάρια το κείμενο. Οπως για παράδειγμα ο σχολιασμός για την κρίση, η κριτική απέναντι στον «καταναλωτικό ναρκισσισμό», το «σύμπλεγμα της διασκεδαστικής αυταπάτης», ο ρόλος των ΜΜΕ κλπ. Πραγματικά αξίζει τον χρόνο σας να το διαβάσετε εδώ.

Πολιτικά μηνύματα της εξουσίας προς γονείς και δασκάλους

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Θα νομίζετε ότι πρόκειται για κείμενο που έγραψε ο Ζαχαριάδης στο ΜούφαΝΕΤ και όχι για πρόταση από Επιτροπή του υπουργείου προς εφαρμογή.

Σουρεαλισμός. Εθνικοσοσιαλιστικός σουρεαλισμός. Και είναι τόσο επικίνδυνος.

The post Ο,τι πιο σουρεαλιστικό έχει προταθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα