Το Χόλιγουντ ξεσηκώνεται για το #musliban του Τραμπ

Το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται στους κατοίκους επτά μουσουλμανικών χωρών η είσοδος στις ΗΠΑ, έφερε αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες στα αεροδρόμια και τους ευρωπαίους ηγέτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Καθώς όμως το μέτρο αρχίζει να αγγίζει και τα Οσκαρ, τη σκυτάλη πήρε η βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Εμποράκος», που είναι υποψήφια

για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η ιρανή Ταρανέ Αλιντουστί, δήλωσε ότι θα μποϊκοτάρει τα βραβεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν θα παραστεί. Μα ακόμα και αν το ήθελε, δεν μπορούσε μετά την ισχύ του διατάγματος. Το ίδιο ισχύει και για τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον Ιρανό Ασγκάρ Φαραντί, που είναι και μέλος της Ακαδημίας!

Ο ιρανός σκηνοθέτης έχει ήδη κερδίσει ένα Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2012, με το «Ενας Χωρισμός», για το οποίο ήταν επίσης υποψήφιος στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου. Σε περίπτωση νίκης του «Εμποράκου» φέτος, η απουσία του είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Το Χόλιγουντ έχει από νωρίς εκφράσει την οργή του για τα μέτρα του νέου προέδρου, με πιο πρόσφατα «χτυπήματα» την ομιλία της Μέριλ Στριπ αλλά και τη διαδήλωση δεκάδων αστέρων την παραμονή της ορκωμοσίας του. Με αφορμή τις αντιδράσεις για τα μέτρα, τη σκυτάλη πήραν οι Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Μουρ, Καλ Πεν, Τζέιμι Μπέλ και πολλοί ακόμα ηθοποιοί εξέφρασαν την οργή τους για την πρωτοβουλία του Τραμπ.

Ο Ράφαλο δημοσίευσε μια φωτογραφία έξω από το αεροδρόμιο του JFK με το πλήθος που διαδήλωνε κατά του μέτρου, ενώ ο ηθοποιός Κουμάιλ Ναντζιανί, με καταγωγή από το Πακιστάν, έγραψε ότι ένα #musliban (όπως ονομάστηκε το μέτρο στα social media), το μόνο που θα καταφέρει είναι να γεννήσει περισσότερο μίσος.

As someone who was born in Pakistan I can tell you coming into America is VERY difficult. A #Muslimban accomplishes nothing but hate.

— Kumail Nanjiani (@kumailn) January 28, 2017

To the dude who said I don't belong in America, I started a fundraising page for Syrian Refugees in your name. https://t.co/NOR5P48fBi pic.twitter.com/jtJOsK9GrU

— Kal Penn (@kalpenn) January 28, 2017

When I worked for Amnesty International in the 80s, these were the kind of stories told by political prisoners in dictatorships. https://t.co/y7CXLQK1n0

— J.K. Rowling (@jk_rowling) January 28, 2017

No Syrian refugee in America has been involved in terrorism. The chance that you'll be killed by a Syrian refugee are 1 in 3 billion

Mia Farrow (@MiaFarrow) January 28, 2017

Asghar Farhadi, 2 time Oscar nominee, BAFTA nominee, Golden Bear winner, Palme D'or & César award nominee. BANNED from entering US.

— Jamie Bell (@1jamiebell) January 28, 2017

The day the music died… ⚡️ “Protestors gather at New York's JFK Airport over refugee detainment”https://t.co/h8eyFmbAOs

— Mark Ruffalo (@MarkRuffalo) January 28, 2017

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου Τραμπ και από τη Ριάνα. Σε tweet η τραγουδίστρια και ηθοποιός έγραψε: «Είμαι αηδιασμένη! Τα νέα είναι καταστροφικά! Η Αμερική καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας! Τι ανήθικο γουρούνι πρέπει να είσαι για να υλοποιείς τέτοιες μαλ…!!»

Disgusted! The news is devastating! America is being ruined right before our eyes! What an immoral pig you have to be to implement such BS!!

Rihanna (@rihanna) January 29, 2017

The post Το Χόλιγουντ ξεσηκώνεται για το #musliban του Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα