Το κινητό σου ή τη ζωή σου;
Ξαλαφρωμένος φεύγεις από Δημόσια Υπερεσία (έτσι την αποκάλεσε ο επί της υποδοχής αρμόδιος) γιατί απρόσμενα εύκολα ξεμπέρδεψες με το τέρας. Η χαρά σου δεν κρύβεται τόσο που δεν περιμένεις καν το (πιθανώς made by Μπαμπούλας) ασανσέρ, που σ’ έφερε και ξεκινάς να κατεβαίνεις τα σκαλιά ανάλαφρος. Δεν υπολογίζεις όμως ούτε τα ίσια πατούμενα σου ούτε το ανισοϋψές των σκαλιών διότι εκτιμάς τους παλιούς εμπειροτέχνες και υποθέτεις πως τα μαστόρια επί Πιπινέλη, που χτίστηκε το κτίριο της Υπερεσίας, κάτι σκάμπαζαν. Κι όμως απατάσαι και παραπατάς, γλιστράς κι απογειώνεσαι: βλέπεις πια από ψηλά τον κόσμο.
Τρία
Το ένστικτό επιβίωσης σε κάνει στα ίδια τρία δευτερόλεπτα να θυμηθείς πως τα μαστόρια επί Πιπινέλη έβαζαν κάγκελα στις σκάλες. Τεντώνεις ενστικτώδικα το αριστερό χέρι για να πιαστείς από το κιγκλίδωμα. Ναι, τα καταφέρνεις κι αρπάζεσαι και η κίνηση αυτή στο τρίτο δευτερόλεπτο μαζί με την τσάντα στην πλάτη σε σώζουν και σε βοηθούν να μη σκάσεις σα καρπούζι στα σκαλιά του Πιπινέλη. Πέφτεις στο πλαϊνό αριστερό ..χοιρομέρι, κουτρουβαλιάζεσαι ως το τέλος της σκάλας αλλά ζεις!!!
Γύρω κανείς για βοήθεια αλλά σηκώνεσαι- έλα ρε, δεν είσαι και στην ηλικία με τις γνωστές ρίμες σε -έσιμο. Μαζεύεις τα κομμάτια –τα δικά σου και του κινητού- και προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις πώς και τι. Μετρώντας τις απώλειες βλέπεις το κινητό (όχι τίποτα ακριβό βέβαια) κατεστραμμένο, το χοιρομέρι κλαταρισμένο αλλά νιώθεις τον αριστερό σου ώμο να πονά αφόρητα και να καίει. Κοτζάμ (η πλέον αξιόπιστη ελληνική μονάδα μέτρησης) ενενήντα κιλά κράτησε ο καημένος ο ώμος και μάλιστα οριακά και αριστερά πίσω τεντωμένος-πού ν’ αντέξει…
Αλλιώς τη φανταζόσουν την έξοδο από την Υπερεσία αλλά με χίλια ζόρια και πόνο ανυπόφορο βρίσκεσαι στο δρόμο. Θες να πέσεις κάτω, να σφαδάσεις, να ουρλιάξεις, να πάρεις τον γιατρό σου αλλά πώς; Το κινητό χίλια κομμάτια στο back pack κι έρχεται το μέγα δίλημμα, η στιγμή ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις: προς τα πού να κατευθυνθείς, πού να πας και σε ποιον να προστρέξεις; Απ’ τη μια τραυματίας, από τύχη survivor και βαριά πονεμένος κι απ’ την άλλη χωρίς κινητό – ποιον να ειδοποιήσεις και πώς να επικοινωνήσεις;
Κανονικά θα έπρεπε το κείμενο να σταματά εδώ και να έμπαινε σε ψηφοφορία των αναγνωστών τι θα ήταν το σωστό να κάνεις αμέσως μετά. Ομως θα σε δώσω και θα σε προδώσω: έτρεξες με πόνο αφόρητο, τόσο που να σου έρχονται δάκρυα στα μάτια και κραυγές στο στόμα, κατευθείαν στο πλησιέστερο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας σου, ζήτησες ένα ίδιο κινητό μ’ αυτό που έσπασε και μόνον όταν σου είπαν πως υπάρχει το ίδιο μοντέλο άμεσα διαθέσιμο μ’ όλες τις χρήσιμες σε σένα εφαρμογές, ρώτησες: «Ρε παιδιά, υπάρχει κανένα φαρμακείο εδώ κοντά;».
The post Το κινητό σου ή τη ζωή σου; appeared first on Protagon.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας!
- Η οικογένεια της τραγουδίστριας ανησυχεί: "Είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση!"
- Ποιος φταίει για τον Στέφανο Χίο;
- Ο Αμερικανός που έσωσε μόνος 300.000 Έλληνες στη φλεγόμενη Σμύρνη του 1922
- Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης
- Ισόβια για τον συζυγοκτόνο του Βελβεντού
- Μητέρα Ανθής: Τα παιδιά ζητούν να ξαναγεννήσεις τη μαμά τους
- Η Αντζελίνα χώρισε αλλά η Τζένιφερ κατέκλυσε το διαδίκτυο
- 11 μειώσεις στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Protagon
- Τελευταία Νέα Protagon
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες
- Μπέργκερ λαχανικών με κολοκυθοκεφτέδες
- Η Lufthansa και η Air China υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας σε δρομολόγια
- Απαγόρευση εισαγωγής φορτίου 132 τόνων ιχθυάλευρων στο τελωνείο του Πειραιά
- ΑμεΑ ΡΙΟ 2016-Απαγόρευσαν στον Πιλάι να ταξιδέψει με το πρόσθετο μέλος
- Παππάς: Επιτακτική η άμεση και οριστική διευθέτηση του χρέους
- Προσφυγικό, Κυπριακό και χρέος, συζήτησαν Τσίπρας - Μπάιντεν
- Οδηγίες και διευκρινίσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας
- Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον βομβιστή της Νέας Υόρκης
- Ο Αμερικανός που έσωσε μόνος 300.000 Έλληνες στη φλεγόμενη Σμύρνη του 1922