Το ρολόι που (θα ‘θελες ίσως να) φορούσες #2

15:57 6/3/2018 - Πηγή: Protagon

7. GIRARD – PERREGAUX: NEO-TOURBILLON THREE BRIDGES SKELETON

Η σύλληψη του εμβληματικού μηχανισμού τουρμπιγιόν με τρεις γέφυρες του οίκου Girard – Perregaux ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα. Αλλά η εταιρεία ξεκίνησε να κατασκευάζει ρολόγια τύπου skeleton (δεν υπάρχει καντράν και ο μηχανισμός είναι ορατός) μόλις πριν από μια εικοσαετία. Το τελευταίο μοντέλο που αξιοποιεί αυτήν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική είναι η πρώτη

«σκελετωμένη» εκδοχή του Neo-Tourbillon, σε κάσα από τιτάνιο με τις τρεις γέφυρες να ξεχωρίζουν σε μαύρο χρώμα.

8. VAN CLEEF & ARPELS: MIDNIGHT HEURE D’ICI & HEURE D’AILLEURS

O οίκος Van Cleef επεκτείνει τη σειρά «Ποιητικές Επιπλοκές» με αυτό το ασυνήθιστο ρολόι χειρός που διαθέτει διπλή ώρα. Οι δύο ώρες εμφανίζονται ψηφιακά σε δύο οθόνες ενώ ένας δείκτης άμεσης επαναφοράς υποδεικνύει τα λεπτά.

9. ROGER DUBUIS: EXCALIBUR AVENTADOR S EDITION

Ο κόσμος της ωρολογοποιίας θρηνεί ακόμα το χαμό του Ροζέ Ντιμπουί, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο στην ηλικία των 79 ετών. Η μνήμη αυτού του βετεράνου της βιομηχανίας ρολογιών και ιδρυτή του ομώνυμου οίκου εξακολουθεί να διατηρείται ολοζώντανη χάρη στα εξαιρετικά ρολόγια που φέρουν το όνομά του. Μεταξύ αυτό ξεχωρίζει σίγουρα ο καρπός της συνεργασίας του οίκου Dubuis με τη Lambrorghini, το «σκελετωμένο» Excalibur Aventador S Edition.

10. ULYSSE NARDIN: FREAK VISION

Το πρώτο Freak που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2001, καθιέρωσε τη χρήση του πυριτίου στην ωρολογοποιία. Η νέα γενιά του περίφημου Freak που παρουσιάστηκε στη Γενεύη διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα αυτόματου κουρδίσματος από πυρίτιο, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του μηχανισμού σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του Freak Vision είναι η απουσία στεφανιού και η χρήση της κίνησης για την ένδειξη της ώρας.

11. GREUBEL FORSEY: GMT EARTH

Αθόρυβα αλλά σταθερά οι ωρολογοποιοί του εργαστηρίου Greubel Forsey συνεχίζουν να κατασκευάζουν εντυπωσιακά, σχεδόν πομπώδη, ρολόγια. Το Gmt Earth ανήκει σε μια συλλεκτική έκδοση 33 κομματιών από λευκό χρυσό με κουρδιστό μηχανισμό ενώ ξεχωρίζει για τρεις τεχνολογικές καινοτομίες: διαθέτει περιστρεφόμενη υδρόγειο με παγκόσμια ώρα και ένδειξη ημέρας/νύχτας, ένδειξη θερινής/χειμερινής ώρας και ένα κεκλιμένο τουρμπιγιόν 24 δευτερολέπτων.

12. CARTIER: SANTOS DE CARTIER

Ο διάσημος βραζιλιάνος αεροπόρος των αρχών που περασμένου αιώνα Αλμπέρτο Σάντος Ντουμόντ είχε την επιθυμία να μπορεί να βλέπει την ώρα ενώ πετούσε. Τελικά τη λύση πρόσφερε το 1904 ο φίλος του Λουί Καρτιέ, σχεδιάζοντας ένα από τα πρώτα ρολόγια χειρός. Χάρη στον γραμμικό σχεδιασμό του αλλά και τις χαρακτηριστικές εκτεθειμένες βίδες του τα ρολόγια της σειράς Santos κατέληξαν να αποτελούν συνώνυμο του οίκου Cartier. Από τότε έως και σήμερα ελάχιστα έχουν αλλάξει.

13. MONTBLANC: 1858 MONOPUSHER CHRONOGRAPH LIMITED EDITION 100

Το ωρολογοποιείο Minerva στην Ελβετία, ιδιοκτησίας του γερμανικού οίκου MontBlanc, αξιοποιεί τους εξαιρετικούς τεχνίτες του για την κατασκευή χειροποίητων ρολογιών που ξεχωρίζουν κυρίως για τον κλασικό σχεδιασμό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πράσινο 1858 Monopusher Chronograph που διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό κομματιών.

14. OFFICINE PANERAI: LUMINOR DUE 3 DAYS AUTOMATIC ORO ROSSO — 38 MILLIMETER

Η τάση για μικρότερα ρολόγια που κυριαρχεί πλέον στο κλάδο, έφτασε και στον οίκο Officine Panerai. Το Luminor Due έχει διάμετρο 38 χιλιοστά και είναι το μικρότερο ρολόι που σχεδίασε και κατασκεύασε ποτέ από την ωρολογοποιία που ίδρυσε το 1886 στη Φλωρεντία ο Τζοβάνι Πανεράι. Κόκκινος χρυσός, φιλντισένιο καντράν, μπλε νούμερα και μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

15. HERMÈS: CARRÉ H

Η πρώτη συμμετοχή του οίκου HERMÈS στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης θα μνημονεύεται για την επιστροφή του περίφημου Carré H, μια δημιουργία του Μαρκ Μπερτιέ. Ο διάσημος γάλλος σχεδιαστής και αρχιτέκτονας μεγάλωσε τις διαστάσεις του ρολογιού που διατίθεται στην αγορά σε δύο διαφορετικές εκδοχές από τιτάνιο: με ανθρακί καντράν και καφέ λουράκι και με μαύρο καντράν και ομοιόμορφο μπρασελέ.

The post Το ρολόι που (θα ‘θελες ίσως να) φορούσες #2 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα