Δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος Grexit

Η βιωσιμότητα της συμφωνίας θα κριθεί από τη ρύθμιση για το χρέος, τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ.

«Με την πρώτη δόση, η οποία θα υπερβεί τα 25 - 27 δισ. ευρώ, μας ενδιαφέρει όχι απλά να αντεπεξέλθουμε στις δανειακές ανάγκες
της χώρας, αλλά και να πληρώσουμε μέρος των χρημάτων που χρωστάει το κράτος στους ιδιώτες» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει καλό μνημόνιο, καθώς το μνημόνιο σημαίνει επιβολή πολιτικής», ξεκαθαρίζοντας ότι οι κίνδυνοι δίχως συμφωνία θα ήταν μεγάλοι. «Ο κίνδυνος του Grexit απομακρύνεται αλλά δεν έχει εξαλειφθεί οριστικά, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στην Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η συμφωνία, παρά τα αρνητικά της, μπορεί να αποτελέσει μια γέφυρα για πέρασμα από την ύφεση στην ανάπτυξη και την υπέρβαση της λιτότητας» είπε.

«Επιδίωξή μας είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με ταυτόχρονη ρύθμιση των κόκκινων δανείων» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης. Όσον αφορά το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων θα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα