Διεργασίες για νέο συνασπισμό

Στις διεργασίες με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία στρέφονται πλέον τα βλέμματα, μετά από τον εκλογικό θρίαμβο της Άγκελα Μέρκελ, το κόμμα της οποίας, οι Χριστιανοδημοκράτες, δεν κατάφερε ωστόσο, για 5 έδρες, να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι οι πιθανοί εταίροι. «Ποτέ δεν υποκριθήκαμε ότι το θέμα της Ελλάδας δεν θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη», ήταν η πρώτη δήλωση της Άγκελα Μέρκελ

για την Ελλάδα, σε ερώτηση για το ζήτημα του τρίτου πακέτου στήριξης και κατέληξε: «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε πρόωρα τις πιέσεις για τις μεταρρυθμίσεις».

Για «θρίαμβο Μέρκελ» κάνουν λόγο τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. «Πολλά συγχαρητήρια στην Άνγκελα Μέρκελ. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη στενή συνεργασία μαζί της», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Πρόσκληση να επισκεφθεί το Παρίσι απηύθυνε στην νικήτρια των γερμανικών εκλογών ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Πιθανόν δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής του Βερολίνου προς την ΕΕ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, Μάρτιν Κναπ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Νεκτάριο Νώτη.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα αναφορικά με τα προγράμματα λιτότητας όποιος και να κυβερνήσει», τόνισε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νονη Καραγιάννη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Δημητρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα