Ένα ζευγάρι στο υπουργικό συμβούλιο

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αλλά και η σύζυγός του Τασία Χριστοδουλοπούλου βρήκε θέση στην κυβέρνηση ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Βέβαια τα «πειράγματα» για τον Θ. Δρίτσα είναι πολλά. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που γράφτηκε στο διαδίκτυοΜόνοςχαμένος είναι ο Δρίτσας. Έβάλαν και τη γυναίκα του στο υπουργικό συμβούλιο. Πάει το «μωρό μου θα λείψω σε συμβούλιο το βράδυ».

H Τασία Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1972 εργάστηκε ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά.

Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007 Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

Keywords
Αναζητήσεις
τασία χριστοδουλοπούλου συζυγος
Τυχαία Θέματα