Ο Δ. Τσιόδρας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε στις 18/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την σύγκλιση Ποταμιού - ΠαΣοΚ στην υποψηφιότητα Ν. Αλιβιζάτου για την προεδρία της Δημοκρατίας:

«Το ΠαΣοΚ είπε ότι συμφωνεί με αυτή την πρόταση και ότι θα την στηρίξει. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για ευρύτερες
συνεννοήσεις».

* Για την υποψηφιότητα Προκόπη Παυλόπουλου:

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες, εκτός πολιτικού συστήματος, οι οποίοι μια χαρά θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο. Γι αυτό και η υποψηφιότητα του κ. Αλιβιζάτου... Ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι ένα καινούργιο πρόσωπο στην πολιτική ζωή. Έχει διατελέσει σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις την προηγούμενη δεκαετία και πολλές από τις παθογένειες που καταγγέλλουμε όλοι σήμερα, οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο είχαν πολιτευτεί οι κυβερνήσεις εκείνης της εποχής. Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι κάποιος είναι άμοιρος ευθυνών, που έχουμε φτάσει σήμερα εδώ».

* Για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους:

«Από την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μία μάχη και διαπραγματεύεται, εμείς σαφώς στηρίζουμε αυτή τη διαπραγματευτική προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, επισημαίνουμε τους κινδύνους. Αν προσέξατε και τη δήλωση του κ. Θεοδωράκη, είπε ότι δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Υπάρχουν κάποια όρια σε σχέση με το πού μπορείς να πας. Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να έρθουμε σε πλήρη ρήξη με τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν το επιθυμεί και ο κ. Τσίπρας».

Δημοσιογράφος: Παράταση της δανειακής σύμβασης χωρίς προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις υπάρχει;

Δ. Τσιόδρας: «Όχι δεν υπάρχει, είναι σαφές. Το ζήτημα είναι ότι κάποια ζητήματα υποτίθεται ότι τα δεχόμαστε κι εμείς. Ο κ. Βαρουφάκης είπε για το 70%. Εμείς είχαμε πει και προεκλογικά ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι, τα οποία μπορούμε να τα δεχθούμε και κάποια που δεν μπορούμε. Αν εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα οποία δεν μπορούμε να δεχθούμε, μπορούν να αλλάξουν -όπως για παράδειγμα το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος να μην είναι 3%, αλλά στο 1,5%-, αυτό δίνει πολύ μεγάλο δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να γίνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ως εκ τούτου, πρέπει να μην παίζουμε με τις λέξεις και να δούμε αν επί της ουσίας μπορούμε να αλλάξουμε κάποια από αυτά. Όλα τα υπόλοιπα, αν θα είναι πρόγραμμα γέφυρα, αν θα είναι παράταση ή αν το ονομάζουμε κάπως αλλιώς, νομίζω ότι όλο αυτό το παιχνίδι γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, επειδή η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στην προεκλογική ρητορική της και επειδή μετράει τους εσωτερικούς συσχετισμούς».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα