Convenience Stores & Καταστήματα Γειτονιάς: Διευρυμένο ωράριο και οn the go λύσεις για κάθε ανάγκη

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, εγγύτητα, άνεση και ευκολία. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν τα convenience stores, αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερη θέση στην «καρδιά» των καταναλωτών, τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Τα Νέα» υπογραμμίζει ότι οι λιανοπωλητές μικρής κλίμακας πραγματοποίησαν πωλήσεις ύψους 5,15 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, με το μερίδιο αγοράς αυτών των μικρότερων καταστημάτων να αυξάνεται σταθερά.

Συγκρίνοντας τα mini markets ή τα μικρά καταστήματα έως 400 τ.μ. με όλους τους τύπους

καταστημάτων, τα πρώτα εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο (+6%) και σχεδόν διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τις μεγάλες αίθουσες των 1.000-2.500 τ.μ. (+3,1%), όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία επικαλείται πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI.

Σε ποιους παράγοντες οφείλεται, όμως, αυτή η αύξηση; «Οι σύγχρονοι καταναλωτές αναζητούν γρήγορες και εύκολες λύσεις για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, καθώς ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Τα καταστήματα ευκολίας εξυπηρετούν ιδανικά αυτή την ανάγκη», τονίζει η Μαρία Αρτίκη, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας, OK Anytime Market ΑΕ. «Επιπλέον η αυξανόμενη συγκέντρωση πληθυσμού στις πόλεις αυξάνει τη ζήτηση για μικρά καταστήματα. Τέλος, η προσαρμογή της γκάμας τους στις τοπικές ανάγκες, τα καθιστά πιο ελκυστικά σε σχέση με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Δεν πρέπει δε, να ξεχνάμε πως ο τουρισμός συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των convenience stores, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, καθώς οι ταξιδιώτες συχνά αναζητούν γρήγορες και οικονομικές λύσεις για φαγητό και βασικά είδη», προσθέτει.

Ερωτώμενη δε, για το βασικό insight που είδε να κυριαρχεί τη χρονιά που πέρασε, αναφορικά με την κατηγορία των convenience stores και πώς αναμένει να διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα, η ίδια ανέδειξε τη σημαντικότητα της τάσης για εξοικονόμηση χρόνου. «Η νέα γενιά, που είναι συνδεδεμένη ψηφιακά και βρίσκεται συνεχώς εν κινήσει, οδηγεί την αυξημένη συχνότητα επισκέψεων σε convenience stores για γρήγορες αγορές», επεσήμανε.

Τον παράγοντα της προσβασιμότητας εξήρε η Ελένη Κεφερλή, Διευθύντρια Στρατηγικής & Marketing, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. «Η ανάπτυξη των convenience stores έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο γρήγορη, εύκολη και άμεση πρόσβαση σε βασικά προϊόντα. Η ανάγκη για βολικές αγορές, χωρίς την ανάγκη μεγάλων μετακινήσεων ή αναμονής, έχει οδηγήσει στην άνθηση αυτού του κλάδου. Τα convenience stores προσφέρουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους γρήγορα και με ευκολία, ενώ παράλληλα ανταγωνίζονται σε ποιότητα και τιμές».
Ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης, Διευθυντής Marketing, Πίτσιας ΑΕ, σημείωσε την πανδημία, ως τον συντελεστή ανάπτυξης της κατηγορίας, τονίζοντας, επίσης, την ανάπτυξη των e-convenience stores. «Η πανδημία Covid-19 έπαιξε καταλυτικό ρόλο, καθώς οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για αγορές κοντά στο σπίτι και σε μικρότερα καταστήματα. Παράλληλα, παρατηρείται έντονη ανάπτυξη στα ηλεκτρονικά convenience stores, με τη χρήση εφαρμογών για online παραγγελίες και άμεσες παραδόσεις. Η αγορά στον χώρο της λιανικής δείχνει μια τάση για επενδύσεις σε μικρότερα καταστήματα γειτονιάς. Ωστόσο, τα μικρά τοπικά καταστήματα διαφοροποιούνται με τοπικά προϊόντα και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση. Η αστικοποίηση, οι μικρότερες οικογένειες και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής προβλέπεται να συνεχίσουν να ενισχύουν τη συγκεκριμένη κατηγορία, καθιστώντας τη στρατηγικής σημασίας για την αγορά λιανικής».

Επενδύσεις και νέα concepts
Αναγνωρίζοντας την τάση για εξοικονόμηση χρόνου, οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς των σούπερ μάρκετ, επενδύουν σε μικρότερα concepts που ανταποκρίνονται στις νέες συνήθειες και τον τρόπο ζωής του καταναλωτικού κοινού.

«Παρούσα» στη διεκδίκηση μεριδίου της μικρής λιανικής δηλώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος, αναγνωρίζοντας ότι τα αστικά καταστήματα ευκολίας αποτελούν ένα επιχειρηματικό πεδίο με εξαιρετική δυναμική. Έτσι, αναπτύσσει τo concept ΑΒ Shop & Go που αριθμεί σήμετα 200 καταστήματα και το AB Συνεργάτης (λίγο μεγαλύτερα, γειτονιάς) που φτάνουν τα 100 σημεία.

Την παρουσία της στις γειτονιές ενισχύει και η Metro, με το δίκτυο καταστημάτων My Market Local, το οποίο αριθμεί 37 καταστήματα, ενώ αναμένονται και άλλα μέχρι το τέλος του έτους. Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ δε, αναπτύσσει μέσω franchising το concept Express Market, τα οποία φτάνουν τα 158 καταστήματα, πανελλαδικά.

Από την πλευρά της, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, όσον αφορά στα καταστήματα γειτονιάς αναπτύσσει μέσω franchising τα Κρητικός Mini Market, τα οποία αποτελούν μικρά και οργανωμένα καταστήματα 80-100 τ.μ. με μικρό αποθηκευτικό χώρο και φιλικό-οικείο χαρακτήρα που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, λειτουργώντας με διευρυμένο ωράριο.

Ισχυρή παρουσία στις γειτονιές έχει και η OK! Αnytime Market, με 154 μικρά σούπερ μάρκετ (80 έως 120 τ.μ.), που λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Για τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο χώρο, μάς μίλησε ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης. «Στην ελληνική αγορά των Convenience Stores και Καταστημάτων Γειτονιάς επενδύουν τόσο μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ όσο και ανεξάρτητοι επιχειρηματίες. Μεγάλοι παίκτες της αγοράς επεκτείνονται με καταστήματα μικρού μεγέθους, ενσωματώνοντας το concept της “άμεσης εξυπηρέτησης” με προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευέλικτα ωράρια. Παράλληλα, υπάρχουν και τα καταστήματα που στοχεύουν στην κάλυψη αναγκών γειτονιάς με έμφαση σε τοπικά προϊόντα και χαμηλές τιμές», αναφέρει ο ίδιος. Και συνεχίζει: «Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ηλεκτρονικά convenience stores που επενδύουν σε εφαρμογές και υπηρεσίες ταχείας παράδοσης, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των καταναλωτών για άνεση και εξοικονόμηση χρόνου. Δεν είναι λίγοι και οι επιχειρηματίες που δημιουργούν boutique καταστήματα με premium προϊόντα ή εξειδίκευση σε τοπικές γεύσεις, προσφέροντας προσωπική εξυπηρέτηση. Το κοινό στοιχείο όλων είναι η έμφαση στη διαθεσιμότητα προϊόντων, την ταχύτητα, και την εμπειρία του πελάτη, ενισχύοντας τη σύνδεση με τις τοπικές κοινότητες. Σημειώνεται πως η Πίτσιας ΑΕ λειτουργεί ένα μικτό σύστημα εξυπηρέτησης, διαθέτοντας τόσο Plus καταστήματα μαζικών αγορών αλλά και την ειδική νέα σειρά καταστημάτων Pitsias To Go τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις και τα προνόμια της αγοραστικής εμπειρίας ενός μεγάλου καταστήματος, αλλά σε χαρακτήρα γειτονιάς, όσον αφορά το μέγεθος και την αγοραστική ευελιξία. Αυτή τη στιγμή, λειτουργεί ένα κατάστημα Pitsias To Go στην Κατερίνη κι αναμένονται και άλλα το προσεχές διάστημα.

Στο φυσικό δίκτυο αγορών επεκτάθηκε και το Efood, με τα δικά του καταστήματα μικρής λιανικής, ονόματι Εfood Local. Η υλοποίηση του νέου project ξεκίνησε με δύο κεντρικές γειτονιές της Αττικής (Γουδί και Χαλάνδρι), διαθέτοντας ένα κωδικολόγιο περισσότερων από 2.000 προϊόντων και διευρυμένο ωράριο. Βασική αναφορά των καταστημάτων Efood Local είναι η γειτονιά, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των συνηθειών των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και  κινούνται στα όριά της, μέσα από την παροχή καθημερινών on the go λύσεων. Παράλληλα, η Efood συνεχίζει τη διαχείριση του δικτύου καταστημάτων Kiosky’s Convenience Stores.

Αλλαγή στον τρόπο που ψωνίζουμε
Τα καταστήματα ευκολίας (c-stores) απευθύνονται σε ένα ευρύ τμήμα του πληθυσμού που αναζητά τα πάντα, από ένα απλό ποτό μέχρι ένα γεύμα. Η επέκταση της μικρής λιανικής οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για ευκολία και αποδοτικότητα, ιδίως στη μετά Covid-19 εποχή, όπως επισημαίνεται σε μελέτη της PwC. Η ίδια μελέτη αναφέρει, επίσης, πως η τάση της απομακρυσμένης εργασίας, ενδεχομένως να κάνει τους καταναλωτές λιγότερο πρόθυμους να οδηγούν προκειμένου να μεταβούν σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα οποία συχνά βρίσκονται εκτός των κέντρων των πόλεων. Αντ’ αυτού, προτιμούν να ψωνίζουν σε κοντινά καταστήματα που είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια.

Για την ανταπόκριση των καταναλωτών, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης. «Οι καταναλωτές ανταποκρίνονται πολύ θετικά, καθώς ο νέος τύπος καταστημάτων καλύπτει τις ανάγκες τους για ευκολία, ταχύτητα και προσβασιμότητα. Η δυνατότητα να πραγματοποιούν γρήγορες αγορές κοντά στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας, χωρίς τη δέσμευση χρόνου που απαιτεί ένα μεγάλο σουπερμάρκετ, καθιστά αυτά τα καταστήματα ιδιαίτερα δημοφιλή. Η ευελιξία στα ωράρια λειτουργίας, η ποικιλία προϊόντων πρώτης ανάγκης, και η έμφαση σε τοπικά ή φρέσκα προϊόντα είναι χαρακτηριστικά που εκτιμώνται ιδιαίτερα. Οι καταναλωτές στρέφονται, επίσης, στις ηλεκτρονικές παραγγελίες για ευκολία, αξιοποιώντας εφαρμογές για ταχεία παράδοση».

Τα convenience stores, λοιπόν, απευθύνονται σε καταναλωτές κάθε κοινωνικοοικονομικής κατηγορίας, οι οποίοι επηρεάζονται από τους παρακάτω τέσσερις βασικούς παράγοντες, σύμφωνα με φετινό άρθρο της Explorer Research:

Lifestyle: Στις μέρες μας, ο χρόνος είναι λιγοστός και τα c-stores παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση αυτού. Η νεότερη γενιά που βρίσκεται εν κινήσει και είναι συνδεδεμένη με την ψηφιακή τεχνολογία, οδηγεί την τάση για αυξημένες επισκέψεις σε τέτοιου είδους καταστήματα. Επιλέγουν να πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις σε μικρότερα καταστήματα για να προμηθευτούν μόνο τα τρόφιμα που χρειάζονται για τις επόμενες δύο ημέρες.

Αξιοποίηση της τεχνολογίας: Τα self-checkouts, οι ανέπαφες πληρωμές και οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων ενθαρρύνουν τους αγοραστές να ψωνίζουν εύκολα και να αγοράζουν λίγα προϊόντα, αλλά συχνότερα. Οι ψηφιακές οθόνες στο κατάστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία βασικών μηνυμάτων στους τοπικούς αγοραστές. Η αυξημένη χρήση του Google Ads στην αναζήτηση, οι η παροχή κουπονιών μέσω κινητών τηλεφώνων αλλά και τα mobile alerts για προσφορές που λήγουν σύντομα, συμβάλλουν στη βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας στα convenience stores.

Τοποθεσία: Το σημείο του καταστήματος είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για την επιλογή ενός convenience store. Ο χώρος στάθμευσης σε καλή τοποθεσία με προσβάσιμες συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι υψίστης σημασίας για την αξιοποίηση της σημαντικής food on-the-go κατηγορίας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές που δεν έχουν χρόνο, να σταματήσουν γρήγορα για τα ψώνια τους.
Πιστότητα: Τα προγράμματα επιβράβευσης και πιστότητας πελατών έχουν γίνει όλο και πιο σημαντικά για τα c-stores. Τα εν λόγω καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, υπερβαίνοντας, τελικά, τις προσδοκίες τους.

Θεμέλιος λίθος η σχέση με τους πελάτες
Η σχέση με τους πελάτες αποδεικνύεται κομβικός παράγοντας για την επιτυχία ενός convenience store, γεγονός στο οποίο συμφωνεί η Μαρία Αρτίκη. «Ως OK Anytime Markets, αντιλαμβανόμαστε ότι η σχέση με τους πελάτες μας είναι θεμέλιος λίθος για την επιτυχία και την ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Κάθε εμπειρία αγοράς στα OK! Anytime Markets σχεδιάζεται για να είναι γρήγορη, ευχάριστη και απρόσκοπτη. Το προσωπικό μας εκπαιδεύεται ώστε να προσφέρει άμεση και φιλική εξυπηρέτηση, ενισχύοντας τη θετική εικόνα της επιχείρησής μας. Εστιάζουμε στη διατήρηση καθαρών και φιλόξενων χώρων. Η καθαριότητα του καταστήματος είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο οι πελάτες επιλέγουν να επισκεφθούν το κατάστημα για επιπλέον αγορές».

Βιωσιμότητα, υπεύθυνες πρακτικές και omnichannel προσέγγιση
Την ανάπτυξη πιο προσωπικών και στενών σχέσεων μεταξύ retailer-πελάτη εντοπίζει και η Ελένη Κεφερλή, προσθέτοντας στα ζητούμενα του δεύτερου και τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Οι καταναλωτές έχουν υψηλές απαιτήσεις από τις μάρκες, ζητώντας από αυτές να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες, όπως είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, οι υπεύθυνες πρακτικές και η κοινωνική ευθύνη. Παράλληλα, υποστηρίζουν τους τοπικούς παραγωγούς και τα μικρά καταστήματα, αναπτύσσοντας πιο προσωπικές και στενές σχέσεις. Στην εποχή αυτή, οι καταναλωτές αναζητούν μικρές καθημερινές απολαύσεις, μικρές δόσεις χαράς που μπορούν να απολαύσουν άμεσα. Στην Κρητικός, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανάγκη με το σύνθημα “κάθε μέρα δίπλα σας”, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που ευθυγραμμίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες και τον νέο τρόπο ζωής. Είμαστε το σουπερμάρκετ που βρίσκεται δίπλα στον καταναλωτή, προσφέροντας λύσεις με σιγουριά ποιότητας και φροντίδας στην καθημερινότητά του. Αυτή η προσέγγιση ενισχύεται και μέσα από την στρατηγική επικοινωνίας μας, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση της υπόσχεσης “κάθε μέρα δίπλα σας”, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά μας και προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους πελάτες μας». Επιπλέον, η ίδια τόνισε και την ολοκληρωμένη, omnichannel προσέγγιση που απαιτούν οι σύγχρονες τάσεις, η οποία περιλαμβάνει προσωποποιημένες ενέργειες, βασισμένες στο προφίλ ενός καταναλωτή που έχει αναπτύξει υψηλές απαιτήσεις και επιθυμεί να ελέγχει κάθε πτυχή της αγοραστικής του εμπειρίας. «Οι καταναλωτές αυτοί γίνονται πιο απαιτητικοί, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις να προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις και να προσαρμόζουν την επικοινωνία τους στις προτιμήσεις του καθενός», προσθέτει.

Μαρία Αρτίκη, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας, OK Anytime Market ΑΕ

Η ενίσχυση της εμπειρίας πελάτη στο επίκεντρο
«Η στρατηγική μας για το επόμενο διάστημα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της εμπειρίας πελάτη, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και προσδοκίες. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη σύνδεσή μας με τους πελάτες μέσω εξατομικευμένων υπηρεσιών, προγραμμάτων επιβράβευσης και καινοτόμων λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία. Παράλληλα, επενδύουμε στη διεύρυνση της γκάμας μας με ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα που ανταποκρίνονται στη ζήτηση για έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής. Βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας αποτελεί, επίσης, η βιωσιμότητα, τόσο μέσα από τη στήριξη τοπικών παραγωγών όσο και μέσω της εφαρμογής πράσινων πρακτικών σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας μας. Στόχος μας είναι να αποτελούμε όχι μόνο σημείο αγορών, αλλά και έναν σύγχρονο, φιλόξενο χώρο που αντανακλά τις αξίες της κοινωνικής ευθύνης και της καινοτομίας».

Ελένη Κεφερλή, Διευθύντρια Στρατηγικής & Marketing, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

Ψηφιακές εφαρμογές για την παροχή εξατομικευμένης αγοραστικής εμπειρίας
«Για την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, οι ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν τη βάση για την παροχή μιας εξατομικευμένης αγοραστικής εμπειρίας, με προσαρμοσμένα μηνύματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συγχρονισμένης χρήσης όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και ενοποιημένη εμπειρία. Σκοπός είναι η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τον πελάτη και η δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της ικανοποίησης και, εν συνεχεία, της πιστότητας των καταναλωτών. Ο καταναλωτής παραμένει πάντα στο επίκεντρο, με στόχο να του προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, είτε επιλέξει να αλληλεπιδράσει μέσω ενός φυσικού καταστήματος είτε μέσω ενός ψηφιακού καναλιού».

Ευάγγελος Σκλιοπίδης, Διευθυντής Marketing, Πίτσιας ΑΕ

Σε τροχιά ανάπτυξης η αγορά
«Η ελληνική αγορά Convenience Stores και Καταστημάτων Γειτονιάς βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ακολουθώντας τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και τις σύγχρονες ανάγκες για ευκολία και ταχύτητα. Οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο προϊόντα καθημερινής χρήσης σε μικρές ποσότητες, κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στον χώρο εργασίας. Τα καταστήματα αυτά κερδίζουν έδαφος λόγω της ευκολίας πρόσβασης, των διευρυμένων ωραρίων και της εξατομικευμένης εξυπηρέτησης».

«Άνεση» και retail media
Τα Retail Media Networks (RMN) αποτελούν μια ανερχόμενη τάση στα καταστήματα ευκολίας. Πρόκειται, επίσης, για μια πιθανή νέα πηγή εσόδων για τις αλυσίδες petro-convenience, (βενζινάδικα + καταστήματα ευκολίας) τάση που έχει αρχίσει να αναδύεται στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με το Convenience Store News, τα RMNs στις ΗΠΑ αναμένεται να αποφέρουν έσοδα ύψους 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026 μέσω των πωλήσεων διαφημιστικού χώρου σε third-party brands. Παραδοσιακά, τα RMNs έχουν επικεντρωθεί στην ψηφιακή διαφήμιση. Παρόλα αυτά, η δημοτικότητα των RMNs έχει αυξηθεί μεταξύ των C-store αλυσίδων, όπως η Wawa, η Casey’s General Stores και η 7-Eleven, οι οποίες εγκαινιάζουν branded πλατφόρμες, για την ανάδειξη των δυνατοτήτων αυτής της ροής εσόδων. Συνεπώς, με σημαντική καθημερινή επισκεψιμότητα, τα convenience stores είναι ιδανικά για in-store διαφήμιση. Τα RMN επιτρέπουν στα καταστήματα ευκολίας να αξιοποιήσουν αυτή την «κίνηση», πωλώντας διαφημιστικό χώρο σε brands που θέλουν να προσεγγίσουν παρόμοια κοινά. Όταν ρωτήθηκαν δε, αν η ψηφιακή διαφήμιση που προβάλλεται σε ένα convenience store θα επηρέαζε την αγοραστική εμπειρία, το 35% των καταναλωτών δήλωσε ότι είχε αγοράσει ένα διαφημιζόμενο προϊόν.

Keywords
ωραριο καταστηματων, my market, εν λόγω, νέα, mini, οφείλεται, anytime, market, online, shop, metro, express, συγκεκριμένο, boutique, κατερινη, project, pwc, explorer, lifestyle, google, ads, mobile, προσφορες, store, food, βιωσιμότητα, retail, media, news, ηπα, www.google.gr, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, αβ βασιλοπουλος, ελενη, my market, βασιλοπουλος, ηπα, καθημερινη, οθονες, express, metro, news, pwc, αγορα, αυξηση, αρθρο, βιωσιμη αναπτυξη, βιωσιμότητα, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γειτονια, γινει, γινονται, διαστημα, δυνατοτητα, δειχνει, δικτυο, εδαφος, ευκολα, ευρω, εν λόγω, εξυπηρετηση, επικοινωνια, επενδυσεις, εποχη, επιτυχια, ευθυνη, εφαρμογες, εφημεριδα, τεχνολογια, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, διαφημιση, εικονα, λογο, μασουτης, μηνυματα, μικρο, μαρια, νεα γενια, παντα, ορια, οφείλεται, πεδιο, πηγη, ποιοτητα, πλατφορμες, προγραμματα, πρωι, πωλησεις, ρυθμοι, ρολο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συγκεντρωση, σουπερ μαρκετ, σπιτι, συγχρονο, σουπερ, συχνοτητα, ταση, τυπος, τμημα, τουρισμος, υλοποιηση, φυσικο, χρονος, ψηφιακη, ψωνια, ads, αγορες, anytime, mobile, boutique, explorer, εμφαση, food, γευσεις, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, ηλεκτρονικα, project, shop, media, μελετη, mini, market, ποδια, ποτο, party, retail, online, θετικα, ξεκινησε, store
Τυχαία Θέματα