McCann Worldgroup και Amita: «Ας ανακαλύψουμε την ομορφιά του κόσμου εκεί έξω»

Αποτέλεσμα του ξεκάθαρου και κοινού οράματός τους, McCann Worldgroup και Amita παρουσίασαν μια φρέσκια επικοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη φύση. Περισσότερα σχετικά με την καμπάνια μοιράζονται μαζί μας οι ομάδες των McCann Worldgroup και Amita.

MW: Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για την επικοινωνία της νέας εποχής Amita;

Team McCann: Πηγή έμπνευσής μας δεν υπήρξε κάποια

ταινία, έργο τέχνης, ή ιστορία που διαβάσαμε. Η ιδέα προέκυψε οργανικά μέσα σε μια αίθουσα brainstorming, κατά τη διάρκεια λίγων λεπτών «ομαδικής σιωπής». Θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη της φύσης και την επίδρασή της στον άνθρωπο, για το πώς αναζωογονεί τη διάθεσή μας, ιστορικά και διαχρονικά. Και τότε, σε μια στιγμή, αυτό που θέλαμε να πούμε έγινε ξεκάθαρο – γιατί εμείς οι ίδιοι είχαμε γίνει το «ζωντανό παράδειγμα». Μια ομάδα πέντε δημιουργικών ανθρώπων, προσπαθώντας να βρει μια ιστορία για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, βρισκόταν κλεισμένη ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αυτό το οξύμωρο γέννησε τη βασική ιδέα για τη νέα επικοινωνία της Amita. Το «Wonderful World» του Louis Armstrong αναφέρθηκε σχεδόν ταυτόχρονα ως το βασικό δημιουργικό όχημα για το storytelling, όπως και τελικά έγινε.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας τρέξατε και dedicated έρευνα. Πώς αξιοποιήσατε τα ευρήματά της, σε creative επίπεδο;

Η αλήθεια είναι πως διαδικτυακά υπάρχουν πολλές έρευνες που υπογραμμίζουν την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου από τη φύση. Ωστόσο, συχνά οι έρευνες αυτές δεν αντικατοπτρίζουν την ελληνική κοινωνία. Σκεπτόμενοι πως με αυτή την επικοινωνία η Amita θα έθετε τα θεμέλια για μια μακροχρόνια στρατηγική τοποθέτηση, γεννήθηκε η ανάγκη να κάνουμε την πρώτη αμιγώς ελληνική έρευνα για τη σχέση του μέσου Έλληνα με τη φύση. Αυτή η έρευνα θα έδινε στην Amita τα ακράδαντα στοιχεία για μια ξεκάθαρη τοποθέτηση και θα προσέφερε στους ερευνητές, κοινωνιολόγους και φοιτητές «ελληνικά» δεδομένα για να ξεκινήσει ο διάλογος για αυτό το διαχρονικό ζήτημα.

Η έρευνα μας παρείχε αρκετά «δυνατά» ευρήματα. Για εμάς, όμως, ήταν από την αρχή ξεκάθαρο πως έπρεπε να διαλέξουμε το πιο ισχυρό και καθολικό από αυτά, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το μήνυμα της καμπάνιας μας θα εκφράζει την πραγματικότητα των περισσότερων ανθρώπων: κι αυτό, γιατί η φύση έχει θετική επίδραση σε όλους μας, οπότε θέλαμε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να την εντάξει στην καθημερινότητά του.

Πρόκειται για μια φρέσκια καμπάνια, με εξαιρετική αισθητική, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει McCann Worldgroup και Amita. Ποια είναι η «συνταγή της επιτυχίας»;

Το πιο σημαντικό για να βγει μια δουλειά όσο το δυνατόν καλύτερη, είναι να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι συντελεστές ένα ξεκάθαρο και κοινό όραμα. Η προσεκτική επιλογή συνεργατών είναι κρίσιμη όταν φτάνει η ώρα της υλοποίησης της ιδέας. Στην περίπτωση του «Wonderful World» ήμασταν τυχεροί να δουλέψουμε ξανά με συνεργάτες που γνωρίζαμε και με τους οποίους υπήρχε άριστη επικοινωνία και συνεννόηση, και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ακόμη περισσότερο, όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ίδια την Amita, που μας εμπιστεύτηκε με μια τόσο φιλόδοξη ιδέα και που μοιράστηκε το ίδιο όραμα με εμάς. Τελικά, όλοι βλέπαμε το brand μέσα από το ίδιο πρίσμα και συμφωνούσαμε απόλυτα ως προς την κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσει. Αυτή η κυριολεκτική συμφωνία αποτυπώθηκε σε μια «συμφωνία» δημιουργική, όπου όλα τα στοιχεία συνεργάστηκαν για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αισθητικό και αφηγηματικό αποτέλεσμα.

Η Amita πρόσφατα ανανεώθηκε και επανασυστήνεται στο κοινό. Ποιο είναι το νέο της positioning;

Team Amita: Επίκεντρο της μάρκας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ο καταναλωτής. Και εφόσον η αλήθεια και η καθημερινότητα των καταναλωτών έχει αλλάξει, δεν θα μπορούσε και η Amita να μην καθρεφτίσει όλα όσα τους απασχολούν. Ψάξαμε το στοιχείο εκείνο που αποτελεί την αλήθεια όλων. Ο κόσμος «λαχταράει περισσότερη φύση στην καθημερινότητά του». Έτσι, στη νέα της εποχή η Amita έρχεται να εμπλουτίσει τις ζωές μας συνδέοντάς τους με όλα τα καλά που η φύση έχει να τους προσφέρει. Και γιατί μπορούμε ως μάρκα να υποστηρίξουμε έναν τέτοιο εμπνευστικό ρόλο; Γιατί η φύση είναι στη φύση μας. Ως μια μάρκα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τη δύναμη που αυτή έχει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Και θεωρούμε πως είναι «χρέος» μας να το θυμίσουμε σε όλους, δίνοντάς τους έμπνευση να φέρουν περισσότερη φύση στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, λανσάρατε και νέες συσκευασίες. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους και ποιος ο στόχος πίσω από αυτή την κίνηση;

Η νέα εικόνα της Amita έρχεται να απαντήσει και αυτή στο νέο positioning της μάρκας. Η φύση και τα φρούτα γίνονται ξανά πρωταγωνιστής. Φρούτα σε κίνηση και ιδιαίτερη γεωμετρία που αναδεικνύουν το βασικό χαρακτηριστικό της κατηγορίας του χυμού, δηλαδή την απόλαυση. Το λογότυπο της Amita έρχεται ξανά στο επίκεντρο για να υπενθυμίσει, όχι μόνο τα 41 χρόνια ιστορίας και καινοτομίας, αλλά και το παράσημο του πρώτου συσκευασμένου χυμού στην ελληνική αγορά. Τέλος, οι χρωματικοί κώδικες κάθε γεύσης έρχονται να ενισχύσουν το shopper experience, καθώς ακόμα και από μακριά, ο καταναλωτής μπορεί να καταλάβει ποια γεύση βλέπει στο «ράφι». Η πίσω όψη της συσκευασίας μας αναδεικνύει την αγάπη της Amita για την ίδια τη φύση. Από τους χυμούς φρούτων μέχρι την ανακυκλώσιμη συσκευασία μας, οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν τα πάντα για τον χυμό τους. Μια εικόνα που ανταποκρίνεται στο 2024, τις ανάγκες και την αλήθεια κάθε καταναλωτή.

Αν και μετρά 41 χρόνια «ζωής», η Amita είναι ένα brand που παραμένει σύγχρονο και relevant. Πώς το επιτυγχάνετε αυτό;

Η Amita είναι ένα brand που αγαπά την εξέλιξη. Φροντίζει να βρίσκεται πάντα κοντά στους πελάτες και τους καταναλωτές της και να βιώνει μαζί τους τις αλλαγές. Μέσα στα 41 χρόνια της ύπαρξης της, η Amita βελτιώνει τις φόρμουλες της και ανανεώνει το portfolio της με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των καταναλωτών της. Βρίσκεται πάντα εκεί, με δυνατή επικοινωνία σε όλα τα μέσα που ακουμπά τις καρδιές των ανθρώπων. Η ουσιαστική σύνδεση που επιτυγχάνει μαζί τους, την κρατά relevant και σύγχρονη 41 χρόνια μετά! Η Amita δεν σταματά να εξελίσσεται, διατηρεί όμως αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο τον πυρήνα της, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν φυσικά μοναδική!

Keywords
Τυχαία Θέματα