Travel Marketing Awards 24: Επιβραβεύθηκαν οι ξεχωριστές εμπειρίες και η παροχή υψηλού value

Τις σημαντικές προόδους και την καινοτομία στην προώθηση του ταξιδιωτικού προορισμού επιβράβευσαν, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο House 124, τα Travel Marketing Awards, τα οποία διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Boussias Events.

Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι

φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες και εκπρόσωποι Τύπου. Σκοπός όλων να επικροτήσουν την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων οι οποίες έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές όσον αφορά στον τουρισμό, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, τα media, τα digital media, την επικοινωνία και την εκπαίδευση.

Οι διακρίσεις της βραδιάς
Συνολικά, διακρίθηκαν 24 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Ειδικότερα, βραβείο απέσπασαν οι: Aboutnet – Siete Mares Luxury Suites & Villas Santorini, Acrossmedia241, Blue Star Ferries, Bond Business & Life Events, DASC Branding / Palladian Communication Specialists, Eurobank SA, Globvy SA, Greek Travel Pages, GTP Headlines, Hellenic Seaways, Ink Design, Kabal Digital Agency, Kinesso, Loguers Hotel Sales & Marketing, Panadvert, Purple Events, μέλος του communication group White Ad & Purple Events, Studio Reskos, Superfast Ferries, Taxidoulis, The Creatives | 360° Marketing Agency και The Vscope. Οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας Platinum βραβείο ήταν οι: Acrossmedia241 με την υποψηφιότητα «Ο ΕΟΤ διαφημίζει την Ελλάδα σε ΗΠΑ & Καναδά: Αξιοποίηση Digital OOH, Connected TV και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών!», Kinesso με την υποψηφιότητα «Sani Resort: The International Top Rankings We Long for!» και η GTP Headlines & Greek Travel Pages στην ενότητα δημιουργίας περιεχομένου.

Τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς
Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου:

Η The Vscope IKΕ αναδείχθηκε Travel Marketing Agency of the Year.Η Attica Group αναδείχθηκε In House Travel Marketing Team of the Year.Άννα Μαρία Παπίρη

«Στόχος η εξασφάλιση  της μεγαλύτερης δυνατής αξίας»
Τη βραδιά της απονομής των βραβείων άνοιξε, με χαιρετισμό της, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι ένας κλάδος ο οποίος επηρεάζεται ιδιαίτερα από το εξωτερικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και το marketing αυτής της αγοράς στοχεύει σημαντικά στην κατανόηση της συμπεριφοράς του καταναλωτή, των αντιλήψεων του, στην ικανοποίηση της αναζήτησης νέων εμπειριών και προϊόντων, στην ποιοτικότερη πληροφόρηση, εξασφαλίζοντας στον καταναλωτή τη μεγαλύτερη δυνατή αξία. Οι ιδιαιτερότητες των υπηρεσιών της αγοράς έχουν μια ακόμη πρόκληση που ακούει στο όνομα βιωσιμότητα και οδηγούν σε στρατηγικές και τακτικές επιλογές marketing στον χώρο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών αλλά και στη στρατηγική τοποθέτηση των προορισμών με βιώσιμες λύσεις και μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Άντζελα Γκερέκου

«Ο τουρισμός είναι η “ατμομηχανή” της εθνικής μας οικονομίας»
Η βραδιά των βραβείων συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της Άντζελας Γκερέκου, Προέδρου της κριτικής επιτροπής των Travel Marketing Awards 24, Προέδρου Δ.Σ ΕΟΤ, η οποία, στο μήνυμά της, σημείωσε: «Εκ μέρους του ΕΟΤ, χαιρετίζω θερμά την αποψινή τελετή βράβευσης των πρώτων Travel Marketing Awards 24 και ευχαριστώ την Boussias Events για την τιμή να συμμετέχω ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής αυτών των νέων βραβείων, τα οποία είμαι βέβαιη πως θα εξελιχθούν σε θεσμό. Έναν θεσμό ο οποίος θα αναδεικνύει και θα επιβραβεύει την καταλυτική συμβολή του marketing και της επικοινωνίας στην ανάπτυξη της ταξιδιωτικής μας οικονομίας. Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως το κεντρικό ζητούμενο για το τουριστικό marketing σήμερα είναι το εξής: Σε ένα παγκόσμιο ψηφιακό οικοσύστημα, όπου κάθε δευτερόλεπτο ο επισκέπτης “βομβαρδίζεται” από οπτικοακουστικό υλικό, πώς ένας ταξιδιωτικός προορισμός ή μια επιχείρηση θα καταφέρει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. O ελληνικός τουρισμός μπαίνει σε μια νέα εποχή όπου στόχοι είναι η ποιότητα έναντι της ποσότητας, η βιώσιμη ανάπτυξη, η προσβασιμότητα, η συμπερίληψη και η ψηφιοποίηση όλου του ταξιδιωτικού οικοσυστήματος. Θεωρώ, λοιπόν, ευτυχή συγκυρία ότι, σε αυτήν τη νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, έρχονται τα Travel Marketing Awards 24, για να δώσουν, με τη δύναμη της επικοινωνίας και της ψηφιακής τεχνολογίας, μια επιπλέον ώθηση στην “ατμομηχανή” της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό».

Παναγιώτα Διονυσοπούλου

«Είδαμε υποψηφιότητες υψηλών προδιαγραφών»
Στη συνέχεια, ακολούθησε ο χαιρετισμός της Δρ. Παναγιώτας Διονυσοπούλου, Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής, Υπουργείο Τουρισμού, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του Γενικού Γραμματέα Μύρωνα Φλουρή, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Boussias Events που με ακόμη μια πρωτοβουλία επιβραβεύει τις καλές πρακτικές στον ελληνικό τουρισμό. Με τα βραβεία που έχει θεσπίσει, μας υπενθυμίζει πως η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί και να προσελκύσει επισκέπτες από όλον τον κόσμο, αν δεν είχε εσάς, τους επαγγελματίες του marketing, καθώς και όλους όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή μίας επιτυχημένης καμπάνιας. Στην εποχή της ψηφιοποίησης και των social media η δύναμη της εικόνας, του περιεχόμενου και του άμεσου μηνύματος είναι βασικά συστατικά μίας επιτυχημένης επικοινωνίας. Η ανάπτυξη ενός αφηγήματος, γνωστού σε όρους marketing ως storytelling, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας προωθητικής ενέργειας, που θα προσελκύσει τον επισκέπτη και τον τελικό καταναλωτή. Είχα την τιμή να συμμετέχω στην Επιτροπή για την αξιολόγηση των Travel Marketing Awards, όπου είδαμε υποψηφιότητες υψηλών προδιαγραφών, με ευφυή προσέγγιση τόσο σε ιδέα, όσο και σε υλοποίηση. Το μεγάλος εύρος των συμμετεχόντων -ξενοδοχεία, εταιρείες μετακινήσεων, εταιρείες παραγωγής και marketing- υποδηλώνει πως η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και η ανάδειξη της ελληνικής τουριστικής εμπειρίας, αφορά όλους μας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να σχεδιάζουμε πολιτικές και να βαδίζουμε στην υλοποίηση αυτών, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των τουριστών, τόσο σε χρονική όσο και σε χωρική κατανομή».

Βίκυ Χατζηβασιλείου

«Με αξιώσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά»
Αμέσως μετά, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμανε τα εξής: «Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω ως μέλος της επιτροπής στα Travel Marketing Awards, τα οποία διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά και έχουν όλα τα εφόδια να γίνουν θεσμός. Μια πρωτοβουλία η οποία έφερε κοντά σπουδαίους ανθρώπους που έχουν ως κοινό στόχο την τουριστική προβολή του τόπου μας. Η διοργάνωση αυτή ανέδειξε την αξία και τη συμβολή του travel marketing και της επικοινωνίας στην αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις καλές πρακτικές και τις σύγχρονες τάσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε να “εκμεταλλευόμαστε” την εξέλιξη και τις σημαντικές προόδους που έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να προσεγγίσουμε με αξιώσεις την παγκόσμια τουριστική αγορά».

Θοδωρής Παπαδουλάκης

«Η αφήγηση ιστοριών είναι το πάθος μας»
Στο μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε η απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Travel Marketing Awards 24, όπου ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Ιδρυτής, Indigo View Productions, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την ποιοτική προβολή της χώρας μέσα από το έργο του. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Όταν ιδρύσαμε την Indigo View Productions, όραμά μας ήταν η δημιουργία ενός πυρήνα επαγγελματιών κινηματογραφιστών για την παραγωγή έργων υψηλών προδιαγραφών στο νησί της Κρήτης, μακριά από την πρωτεύουσα όπου επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, η οπτικοακουστική δραστηριότητα της χώρας. Είκοσι χρόνια και εκατοντάδες ώρες πρωτότυπου περιεχομένου αργότερα, βραδιές όπως η αποψινή αποτελούν επιβεβαίωση της επιλογής μας να ζούμε, να εργαζόμαστε και να προβάλουμε μέσα από τις παραγωγές μας τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας, από την περιφέρεια μέχρι την πρωτεύουσα. Η αφήγηση ιστοριών είναι το πάθος μας και η πατρίδα μας δίνει αστείρευτες αφορμές να ανακαλύπτουμε κάθε φορά νέες. Οι μύθοι και οι ήρωες, η ιστορία και οι άνθρωποι, οι κόποι, το μεράκι και το χιούμορ τους εξακολουθούν να μας εμπνέουν και καθοδηγούν το έργο μας, από τη γειτονιά μας στα Χανιά, μέχρι το βορειότερο άκρο της Ελλάδας. Και από εκεί στα πέρα τα κόσμου».

Τα Travel Marketing Awards 24 πραγματοποιήθηκαν υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Ο πίνακας των νικητών, καθώς και φωτογραφίες της βραδιάς βρίσκονται αναρτημένα στο site των βραβείων www. travelmarketingawards.gr

Δυναμισμός, αφοσίωση στο έργο που αναλαμβάνουν, καθώς και προσωπική αλληλεπίδραση εντός των ομάδων αποτελούν, σύμφωνα με τους νικητές των of the Year βραβείων των Travel Marketing Awards, τη «συνταγή» που οδήγησε στην απόκτησή τους.

Βασίλης Πολύζος, Co – Founder & Managing Director, The Vscope

Travel Marketing Agency of the Year
The Vscope
«Δείχνουμε εξέλιξη και αφοσίωση σε κάθε έργο»
«Η βράβευσή μας ως Travel Marketing Agency της χρονιάς αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών και της ποιότητας της δουλειάς μας μέχρι σήμερα. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που, μέσα σε λίγα χρόνια, καταφέραμε να εδραιώσουμε τη The Vscope στην αγορά, αναπτύσσοντας ένα κορυφαίο portfolio συνεργασιών στον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα. Είμαι πολύ περήφανος και θέλω να συγχαρώ την ομάδα μας για το ταλέντο, την εξέλιξη, την αφοσίωση και την αγάπη που δείχνουν σε κάθε έργο. Ευχαριστούμε τη διοργάνωση και την κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων μας. Συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική, έχοντας πολλά όμορφα πράγματα να παρουσιάσουμε ακόμα».

Wilhelm Rabitsch, Digital Marketing Manager, PM Seanthesis Project, Attica Group

In House Travel Marketing Team of the Year
Attica Group
«Ισχυρές δεξιότητες και προσωπική αλληλεπίδραση»
«Η συνεχής προσπάθειά μας, στην Attica Group, είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια ποιοτική και εξατομικευμένη εμπειρία στα πλοία μας. Η ομάδα marketing επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη δημιουργία στοχευμένων επικοινωνιών για τις μάρκες μας Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Anek Lines και Superfast Ferries. Είμαστε πολύ περήφανοι που λάβαμε το βραβείο “In house Marketing Team of the Year” και επτά ακόμη βραβεία στα φετινά Travel Marketing Awards. Αυτή η διάκριση μάς δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να εξερευνούμε νέα όρια και να βελτιώνουμε την απόδοσή μας χρόνο με τον χρόνο. Η ομάδα συνδυάζει ισχυρές δεξιότητες με μεγάλη προσωπική αλληλεπίδραση. Σας ευχαριστούμε για τα δύο Χρυσά, τα τέσσερα Ασημένια, το Χάλκινο και το παραπάνω Grand βραβείο».

Τη σημασία της αρμονικής συνεργασίaς τόσο εσωτερικά, όσο και με τους πελάτες τους υπογράμμισαν οι νικητές των Platinum βραβείων, σημειώνοντας ότι θα παραμείνουν ενεργοί, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα αξιόλογα projects.

Ειρήνη Σαχά, Founder & CEO, Acrossmedia241

Platinum, Ενότητα: Advertising / Branding / PR
Acrossmedia241
«Ο βιώσιμος τουρισμός, από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης»
«Είναι μεγάλη τιμή για την Acrossmedia241 να αναγνωρίζεται με χρυσά και πλατινένια βραβεία τόσο στα Tourism Awards, όσο και στα νεοσύστατα Travel Marketing Awards για τις διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του ΕΟΤ για τη διαρκή εμπιστοσύνη της, καθώς -επί 20 χρόνια- μας παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες για την προώθηση της Ελλάδας παγκοσμίως, μέσω καινοτόμων ψηφιακών διαφημιστικών λύσεων. Ευχαριστούμε, επίσης, την Boussias Events για τη διοργάνωση ενός τόσο υψηλού επιπέδου διαγωνισμού, ο οποίος συγκεντρώνει τα καλύτερα projects στον τομέα του travel marketing. Η Acrossmedia241, με τη μοναδική και εκτεταμένη εμπειρία της στον τομέα του travel και tourism marketing, παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή κορυφαίων και σύγχρονων υπηρεσιών προβολής στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, έχοντας ως όραμα μια ακόμα περισσότερο αναπτυγμένη και ανταγωνιστική ελληνική οικονομία, με τον βιώσιμο τουρισμό ως έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης».

Dominique Mikaits, CEO, Kinesso

Platinum, Ενότητα: Digital Marketing
Kinesso
«Επιτύχαμε αύξηση στις οργανικές επισκέψεις και οργανικά έσοδα»
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς στην Kinesso να παραλαμβάνουμε το Platinum βραβείο στην κατηγορία “Digital Marketing” στα Travel Marketing Awards 2024. Η επιτυχία μας αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εξαιρετική συνεργασία μας με το Sani Resort. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την άψογη συνεργασία μας. Η ομάδα μας εργάστηκε με αφοσίωση και καινοτομία, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές και αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία για να επιτύχουμε αύξηση στις οργανικές επισκέψεις και στα οργανικά έσοδα. Αυτό το βραβείο είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και του πάθους της ομάδας της Kinesso. Είμαστε περήφανοι για την επαγγελματική τους δεξιότητα και την προσήλωσή τους, τα οποία μας επέτρεψαν να επιτύχουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Sani Resort για τη συνεργασία. Μαζί, συνεχίζουμε να θέτουμε νέους στόχους και να δημιουργούμε επιτυχημένες στρατηγικές για το Sani Ikos/Group που ξεπερνούν τις προσδοκίες».

Νίκος Κρινής, Αρχισυντάκτης, GTP Headlines

Platinum, Ενότητα: Content For Travel
GTP Headlines & Greek Travel Pages
«Ακρογωνιαίος λίθος στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού»
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, για την ομάδα του Greek Travel Pages, η βράβευση του GTP Headlines με το Platinum βραβείο στην κατηγορία “Best Travel Site” των Travel Marketing Awards 2024. Εδώ και μισό αιώνα, το GTP αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, στοχευμένη πληροφόρηση και υποστήριξη τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου. Δημιουργώντας το GTP Headlines πριν από μερικά χρόνια, η ομάδα του Greek Travel Pages είχε θέσει πέντε βασικούς στόχους: Να παρουσιάζει καθημερινά ποιοτική ειδησεογραφία εστιασμένη στον τουρισμό, προσφέροντας στους αναγνώστες του γνώση, ευφυΐα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να κατανοούν την ελληνική αγορά και να παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις. Να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και όσων από το εξωτερικό ενδιαφέρονται για τον προορισμό Ελλάδα. Να στηρίζει τον προορισμό Ελλάδα, προβάλλοντας και προωθώντας τις ομορφιές και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. Να υποστηρίζει εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που προβάλλουν την Ελλάδα, τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες μέσω χορηγιών και διαφόρων πρωτοβουλιών. Να προβάλλει προσπάθειες με όραμα που δείχνουν τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για ακόμη περισσότερα, για ακόμη καλύτερα».

Keywords
travel, travel, blue star ferries, blue star, hellenic seaways, superfast ferries, anek lines, ιουνίου, house, ελλαδα, media, santorini, blue, star, ferries, business, life, eurobank, greek, gtp, hellenic, ink, design, hotel, purple, group, white, studio, superfast, εοτ, ηπα, top, long, attica, team, project, βιωσιμότητα, Αντζελα Γκερεκου, νέα, indigo, view, κρητη, χανια, σετε, ηαττα, site, αφοσίωση, anek, lines, ceo, προβάλλει, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, μυρωνας στρατης, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, αξιολογηση, αποτελεσματα, gtp, anek lines, γνωση, εοτ, εργαλεια, ηπα, νησι, ξενοδοχεια, οικονομια, φωτογραφιες, ωθηση, anek, attica, blue star, blue star ferries, ceo, eurobank, hellenic seaways, santorini, star, superfast, αγαπη, αγορα, ασημενια, αυξηση, αννα, αφηγηση, αφοσίωση, αψογη, βαθμολογια, βικυ, βικυ χατζηβασιλειου, βιωσιμη αναπτυξη, βιωσιμότητα, βραδια, γειτονια, γινει, γκερεκου, δυναμη, διοικηση, εκπαιδευση, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχονται, ιδεα, ιδια, εικοσι, ηρωες, θοδωρης, διαφημιση, λογο, μακρια, μυθοι, μαρια, προβάλλει, ομαδα, ονομα, ορια, οραμα, παθος, πεμπτη, περιβαλλον, ποιοτητα, πλοια, συνεχεια, τιμη, τουρισμος, υλοποιηση, φυσικα, φορα, χατζηβασιλειου, χιουμορ, χαρα, ψηφιακο, ομορφα, ωρες, group, αφορμες, blue, business, white, design, ferries, greek, house, hellenic, hotel, χωρα, ιδιαιτερα, indigo, ink, project, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, lines, life, long, media, purple, studio, site, superfast ferries, team, top, θελω να, υλικο, view
Τυχαία Θέματα