Superior Taste Award για 185 προϊόντα από Ελλάδα και Κύπρο

Συνολικά 2.673 προϊόντα τροφίμων και ποτών, αναμεσά τους 185 από την Ελλάδα και την Κύπρο, ξεχώρισε η κριτική επιτροπή του International Taste Institute, ως παραλήπτες του 2024 Superior Taste Award. Για σχεδόν 20 χρόνια, το International Taste Institute διεξάγει αυστηρές τυφλές γευσιγνωσίες καταναλωτικών προϊόντων χάρη σε μια διεθνή κριτική επιτροπή των ειδικών της γαστρονομίας.

Πέρα

από την αύξηση των συμμετοχών, φέτος το ινστιτούτο παρατήρησε έναν μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών προϊόντων που συμμετείχαν με την ίδια επωνυμία. Αυτή η τάση δείχνει τις αυξημένες επενδύσεις από τους παραγωγούς τροφίμων και ποτών για να παρέχουν ένα σταθερό επίπεδο γεύσης για το σύνολο του προϊοντικού χαρτοφυλακίου τους. Αυτή τη χρονιά, 60 Crystal Taste Awards απονεμήθηκαν σε προϊόντα τα οποία έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 3 συνεχόμενα χρόνια, και 20 Diamond Taste Awards απονεμήθηκαν σε προϊόντα τα οποία έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 7 φορές μέσα σε μια περίοδο 10 ετών.

Ένα από τα 60 Crystal Taste Awards που απονεμήθηκαν για το 2024 διεθνώς, κατέκτησε το Kykkos natural mineral water της Coca-Cola HBC Cyprus Ltd για την Κύπρο, καθώς και τρία από αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν τα ελληνικά προϊόντα: Δουμπιά ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό της Δουμπιά ΑΕ, Όλυμπος γιαούρτι στραγγιστό 5% από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ και Κεφίρ της Koukakis Farm SA. Στο σύνολο των διακριθέντων, οι δυνατότερες κατηγορίες από την Ελλάδα και την Κύπρο φαίνεται και για τη φετινή χρονιά να ήταν τα γαλακτοκομικά/τυροκομικά, εμφιαλωμένα νερά, προϊόντα αρτοποιίας, καθώς και προϊόντα ψαριού/ιχθυοκαλλιέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα