Ελέγχεται η Apple για παραβίαση του DMA της ΕΕ

Η Apple παραβιάζει την Πράξη της ΕΕ για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) με τους κανόνες που έχει θέσει για το App Store, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προκαταρκτικά πορίσματα που εστάλησαν στην εταιρεία τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου. Όπως τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι κανόνες εμποδίζουν τους προγραμματιστές

εφαρμογών να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικούς διαύλους προσφορών και περιεχομένου.

Επιπλέον, η Επιτροπή κίνησε νέα διαδικασία για μη συμμόρφωση της Apple, αφού υπάρχουν ανησυχίες ότι οι νέες συμβατικές απαιτήσεις της εταιρείας που αφορούν τους προγραμματιστές και τα καταστήματα τρίτων εφαρμογών, όπως το νέο τέλος βασικής τεχνολογίας (Core Technology Fee) της Apple, δεν διασφαλίζουν την ουσιαστική τήρηση των υποχρεώσεων της Apple βάσει της πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την αποτελεσματική επιβολή του DMA, καθώς αποστείλαμε προκαταρκτικά πορίσματα στην Apple.

Η προκαταρκτική μας θέση είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει πλήρως την πρακτική της κατεύθυνσης», δήλωσε σχετικά η Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα