Έρευνα της Samsung για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Στην έρευνα Intelligent Living: How AI is Enhancing Everyday Life της Samsung Electronics, σε 11.000 ενήλικες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Δανία και Πολωνία, διαπιστώθηκε ότι το 90% ισχυρίζεται ότι κατανοεί την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), αλλά

μόνο το 15% γνωρίζει πώς να τη χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ζωή.

Περισσότεροι από τους μισούς επιθυμούν η ΤΝ να κάνει τη ζωή τους ευκολότερη, για παράδειγμα με τις δουλειές του σπιτιού, αλλά μόνο 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιμετωπίζει την επέκτασή της με προσμονή.

Το 24% απάντησε ότι η «έξυπνη» διαχείριση του σπιτιού ήταν το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ωστόσο, η ασφάλεια παραμένει σημαντική ανησυχία, με το 37% των ερωτηθέντων να χαρακτηρίζει τις τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας ως απαραίτητες και το 27% να αναγνωρίζει την πλήρη ασφάλεια ως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό.

Στο πεδίο της εξατομίκευσης της υγείας και της ευεξίας, το 32% δήλωσε την επιθυμία να χρησιμοποιήσει την ΤΝ για προσαρμοσμένα προγράμματα διατροφής και το 24% για άσκηση, αλλά, μόνο το 17% λέει ότι θα χρησιμοποιούσε συσκευές παρακολούθησης υγείας με ΤΝ στην καθημερινότητά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα