Μειώνονται τα διαφημιστικά έσοδα του TikTok

Με την πώληση ή κατάργηση του TikTok στις ΗΠΑ να εξακολουθεί να υφίσταται ως πιθανότητα, η social media πλατφόρμα της ByteDance παρουσιάζει μείωση των διαφημιστικών της εσόδων, καθώς σημαντικοί διαφημιστικοί συνεργάτες της έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για την εξαφάνιση της δημοφιλούς εφαρμογής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το MediaRadar, η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης στο TikTok

έχει σημειώσει κάμψη από την παρουσίαση του selloff bill τον περασμένο Μάρτιο, αν και οι συνολικοί αριθμοί παραμένουν υψηλοί με τη διαφημιστική δαπάνη στο app να αυξάνεται κατά 19% τον Μάρτιο, κατά 11% τον Απρίλιο και μόλις κατά 6% τον Μάιο.

Επιπλέον, μεγάλα brands πραγματοποίησαν σημαντικές αλλαγές στην επένδυσή τους στην πλατφόρμα με την Target να μειώνει το ad spend της στο TikTok κατά 30%, η DoorDash κατά 25%, η Bayer κατά 20% και η Procter & Gamble κατά 10%.

Σημειώνεται ότι η Sensor Tower βρήκε ότι η μέση ημερήσια δαπάνη στο TikTok μειώθηκε κατά 2% month-over-month τον Απρίλιο, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια μεγαλύτερη αλλαγή στο industry, καθώς τα brands αποσύρουν διαφημιστικά budgets από το TikTok και τα επανεπενδύουν σε άλλες social media πλατφόρμες.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα