Σε global creative review ο όμιλος Ferrero

Ο όμιλος Ferrero, στον οποίο ανήκουν brands όπως Kinder, Nutella και Tic Tac, βρίσκεται στο τελικό στάδιο παγκόσμιας δημιουργικής αναθεώρησης. «Η Ferrero ξεκίνησε ένα spec στα τέλη του περασμένου έτους για τον εξορθολογισμό του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου των agencies της και την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του ομίλου», επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της.

«Κατά τη διάρκεια του spec, η Ferrero θα διατηρήσει τις σχέσεις της με τα υφιστάμενα agencies, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες», προσέθεσε. Αρκετές πηγές δήλωσαν ότι η αναθεώρηση αποσκοπεί

στη μείωση του κόστους και στην ενοποίηση των δημιουργικών καθηκόντων για τις πολυάριθμες μάρκες της εταιρείας εμπορίας τροφίμων με έδρα το Λουξεμβούργο, οι οποίες σήμερα είναι κατανεμημένες σε πολλά agencies. Σύμφωνα με την COMvergence, η Ferrero δαπάνησε περισσότερα από 1,4 δισ. δολάρια σε παγκόσμια διαφήμιση, το 2023.

Πρόσθετες μάρκες στο χαρτοφυλάκιό της είναι οι 100 Grand, Baby Ruth, Blue Bunny, Butterfinger, Crunch, Ferrero Rocher, Halo Top, Keebler και Raisinets. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν η Ferrara Candy Company, εταιρεία που συνδέεται με τη Ferrero, εμπλέκεται στην αναθεώρηση. Οι Publicis Groupe, McCann Worldgroup της Interpublic Group και Grey της WPP πιστεύεται ότι συμμετέχουν στο spec.

(Πηγή: AdAge)

Keywords
Τυχαία Θέματα