Το Publicis Groupe εξαγοράζει το agency Influential

Την εξαγορά του creator marketing agency Influential αποφάσισε το Publicis Groupe, με την εταιρεία να γνωστοποιεί την κίνησή της χθες Πέμπτη, η οποία σηματοδοτεί, σύμφωνα με την ίδια, τη σημαντικότερη μέχρι στιγμής απόπειρά της να εισαχθεί στον χώρο του creator marketing.

Η Influential θα προσφέρει στο Publicis Groupe πρόσβαση σε περισσότερους από 3,5 εκατ. δημιουργούς μέσω της AI-powered πλατφόρμας της, η οποία περιέχει επίσης στοιχεία του 90% των δημιουργών περιεχομένου

παγκοσμίως, καθώς διαθέτει περισσότερο από ένα εκατ. followers, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου. Για την Influential, η πρόσβαση σε δεδομένα από την Epsilon, την οποία η Publicis εξαγόρασε το 2019, θα δώσει τη δυνατότητα στα brands να εντοπίζουν καλύτερα τους δημιουργούς οι οποίοι έχουν απήχηση στο κοινά που στοχεύουν.

Επίσης, σημειώνεται ότι Publicis και Influential σχεδιάζουν επιπλέον να λειτουργήσουν μια AI-powered πλατφόρμα, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες «να σχεδιάζουν, να διαχειρίζονται και να μετρούν ολιστικά τις επενδύσεις σε κοινωνικό, ψηφιακό και affiliate marketing», επεκτείνοντας, παράλληλα, το reach και το impact των social media καμπανιών σε digital και affiliate κανάλια. Του offering θα ηγείται ο Ryan Detert, CEO της Influential και τοποθετείται στο επίκεντρο του Publicis Groupe για την υποστήριξη όλων των agencies του.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα