Το Χ δεν θα εμφανίζει πλέον τα likes στις αναρτήσεις

Μια σημαντική αλλαγή θα διαπιστώσουν ήδη από σήμερα οι χρήστες του Χ, σύμφωνα με πηγή της εταιρείας, καθώς δεν θα είναι πλέον ορατά τα likes στις αναρτήσεις. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει ως προεπιλογή, όπως γίνεται ήδη στους λογαριασμούς των συνδρομητών Premium.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο ιδιοκτήτης του Χ, Elon Musk, ανάρτησε ένα screenshot, λέγοντας πως «είναι σημαντικό να επιτρέπεται στους ανθρώπους να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση γι’ αυτό». Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Director of Engineering, Haofei Wang,

ανέφερε πως η αλλαγή είναι απαραίτητη για να προστατεύσει την εικόνα ανθρώπων που διστάζουν να επικροτήσουν μια ανάρτηση με «αιχμηρό» περιεχόμενο. Το tab με τα likes δεν θα είναι πλέον ορατό ενώ μόνο ο χρήστης θα βλέπει σε ποιους αρέσει η ανάρτησή του.

Η αλλαγή έρχεται μετά από εντολή του Musk στους μηχανικούς λογισμικού καθώς πιστεύει πως αυτές οι αντιδράσεις δεν προσφέρουν κάτι στο Μέσο, θέλοντας όμως να δώσει έμφαση στα post views. Πηγή της εταιρείας αναφέρει πως τα social media απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη λογική των likes, ενώ και ο Musk θέλει να αποσυνδεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα