ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών
Την πορεία της ADAPTIT την τελευταία διετία, κατά τη διάρκεια της οποίας διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά της για το 2022 παρουσίασε η διοίκηση της ADAPTIT, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον εξωστρεφείς εταιρείες της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ADAPTIT, ο κύκλος εργασιών για το 2021 θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα
«Από το 2005 που ιδρύθηκε η ADAPTIT, στόχος μας ήταν να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες που μας εμπιστεύονται. Η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών αποδεικνύει ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, ενισχύοντας το πελατολόγιό μας εντός και εκτός Ελλάδας και προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με γνωστές εταιρείες στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών», δήλωσε ο Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADAPTIT.
Στο πελατολόγιο της ADAPTIT περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, η κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom & Orange Group για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G, η Telefonica, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και η Fraport. Ταυτόχρονα, η ελληνική εταιρεία έχει συμμετάσχει σε έργα όπως η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του ΟΑΚΑ από τη WIND Ελλάς και εκείνο για την ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.
Η σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της ADAPTIT αναμένεται να συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και το νέο έτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, τα έσοδα από τις εκτός Ελλάδας δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν το 25% του κύκλου εργασιών, με στόχο το 2022 το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 30%.
Επιπλέον, για το 2022 το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ADAPTIT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών κρίσιμης σημασίας, την ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.
Οι πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν τη δραστηριοποίηση σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια, οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR), οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones, αλλά και το Internet of Things (IoT), με την εταιρεία να είναι σε διαδικασία ανάπτυξης της δικής της IoT πλατφόρμας. Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ADAPTIT συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών FTTH.
«Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε άμεσα τις δραστηριότητες μας σε νέους τομείς, προσβλέποντας και στη συμμετοχή μας σε επιλεγμένα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης», επεσήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, εμπορικός διευθυντής του ομίλου ADAPTIT.
Ο όμιλος έχει ήδη αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία, μέσω της ADAPTIT Bulgaria, ενώ δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με την κινεζική Fujian Helios έχει δημιουργήσει την Helios Technologies Europe, προσφέροντας στην ευρωπαϊκή αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.
Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ADAPTIT συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent.
Η ADAPTIT είναι ένας όμιλος εταιρειών, που αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων ψηφιακών τεχνολογιών σε μεγάλες εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, του δημοσίου τομέα, των μεταφορών και του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ο όμιλος προσφέρει λύσεις για τομείς όπως είναι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, οι «έξυπνες» πόλεις, οι μεταφορές, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.
Η ADAPTIT απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους, έχοντας ενισχύσει την ομάδα της με 30 άτομα κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ αντίστοιχος αριθμός προσλήψεων έχει προγραμματιστεί και για το 2022.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Στα πλάνα της Embracer Group η εξαγορά άλλων 37 studios μέσα στον επόμενο χρόνο
- Νέο gameplay video του Halo Infinite από το Conservatory Campaign Mission
- [Προσφορά Ubisoft]: Η Ubisoft γιορτάζει 35 χρόνια και χαρίζει ένα αγαπημένο παιχνίδι
- Samsung Galaxy Tab S7 FE: Ξεδιπλώστε κάθε ταλέντο σας σε 12.4 ίντσες!
- ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών
- Halo Infinite: 2021 vs 2020
- Guardians of the Galaxy: Διαγαλαξιακή περιπέτεια με ray tracing
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress
- Τελευταία Νέα TechPress
- ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών
- Samsung Galaxy Tab S7 FE: Ξεδιπλώστε κάθε ταλέντο σας σε 12.4 ίντσες!
- Wind Black Friday με μοναδικές προσφορές έως -70%
- Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021
- Στο Μπλάκ Φράιντεϊ της Κωτσόβολος…ουδείς αναμάρτητος
- Οι ερευνητές της ESET ανακαλύπτουν επιθέσεις τύπου watering hole (νερόλακκοι) σε ιστοσελίδες υπουργείων
- TCL 20 R 5G: Το smartphone που κάνει το 5G… λαϊκό κεκτημένο!
- Η Nikon παρουσιάζει τον μικρότερο και ελαφρύτερο φακό σταθερής εστιακής απόστασης σειράς Z που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα τον NIKKOR Z 28mm f/2.8
- Έρευνα της Sitecore: Πάνω από τους μισούς Έλληνες καταναλωτές σκοπεύουν να κάνουν αγορές στη φετινή Black Friday
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Halo Infinite: 2021 vs 2020
- Νέο gameplay video του Halo Infinite από το Conservatory Campaign Mission
- [Προσφορά Ubisoft]: Η Ubisoft γιορτάζει 35 χρόνια και χαρίζει ένα αγαπημένο παιχνίδι
- Στα πλάνα της Embracer Group η εξαγορά άλλων 37 studios μέσα στον επόμενο χρόνο
- Guardians of the Galaxy: Διαγαλαξιακή περιπέτεια με ray tracing
- Xbox: Βελτιώσεις με το update Νοεμβρίου
- 10 εκ. Oculus Quest 2 headsets της Meta στα χέρια των καταναλωτών
- Metroid Dread review
- Το νέο trailer του Spider-Man: No Way Home μας μεταφέρει στο multiverse