Ντροπή: Εντερπρενέρ σέρνεται στα δικαστήρια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απάτη από κοινού και κατ’εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, κατηγορείται ο εντερπρενέρ Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μαζί με άλλους 11 υγιείς επιχειρηματίες.

Όπως διαβάζουμε, η δίωξη έγινε μετά από μήνυση που υπέβαλλε η ΔΕΠΑ κατά του Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων...
, για συνειδητή
προσπάθεια να επαυξήσει τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατηγορία, η εταιρεία του Λαυρεντιάδη πλήρωνε τη ΔΕΠΑ με μεταχρονολογημένες επιταγές άλλων επιχειρήσεων που ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, την εταιρεία του Λαυρεντιάδη. Έτσι τα χρέη της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από 59 εκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 120 εκατομμύρια ευρώ σήμερα.

Σε κάποιο σημείο η ΔΕΠΑ αποφάσισε ότι θα διακόψει την παροχή αερίου προς την ELFE, όμως η εταιρεία του Λαυρεντιάδη πήγε τη ΔΕΠΑ στα δικαστήρια, ενώ με κάποιο περίεργο τρόπο το Πρωτοδικείο Καβάλας υποχρέωσε τη ΔΕΠΑ να συνεχίσει την παροχή αερίου υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα προεξοφλεί το σύνολο της εβδομαδιαίας κατανάλωσης με την προσκόμιση επιταγών.

Όταν η υπόθεση πήγε στο Πρωτοδικείο Αθήνας, η ΔΕΠΑ δικαιώθηκε τρεις φορές με προσωρινές διαταγές, όμως στην τέταρτη προσφυγή, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ως αρμόδιο για την υπόθεση το Πρωτοδικείο Καβάλας και επέτρεψε τη συνέχιση της παροχής αερίου στη λιπασματοβιομηχανία παρά την έλλειψη εγγυήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος εντερπρενέρ είναι επίσης υπόδικος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αφορά σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.. Για την υπόθεση της Proton Bank, ο εντερπρενέρ πήγε 18 μήνες φυλακή, ενώ το 2014 αποφυλακίστηκε με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η αναζήτηση για κάποιον εντερπρενέρ που κερδίζει εκατομμύρια χωρίς τη συνδρομή του κράτους, δυστυχώς συνεχίζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα