ΓΑΠ: "Ξεχάστε τις εκλογές, ίσως δημοψήφισμα", αλλά και ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ

Πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με επίκεντρο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου
ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμοστεί όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του....
σημερινού Συντάγματος.

«Οι αλλαγές προϋποθέτουν μια νέα θέσμιση αν θέλετε, της ελληνικής δημοκρατίας, όχι την κατάλυσή της. Όχι τη βία, αλλά τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Όχι την αυθαιρεσία, αλλά την ευνομία και την αλλαγή, τη δημοκρατική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για ιστορικές αποφάσεις και ιστορική στάση όλων.

Σημείωσε μάλιστα ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δεν έχει ολοκληρωθεί και πρόσθεσε ότι ακολουθούν κρίσιμες μέρες και εβδομάδες.Σε εξέλιξη βρίσκεται το άτυπο υπουργικό συμβούλιον στο οποίο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της τρόικας να ληφθούν για τον περιορισμό του ελλείμματος του 2011.Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε επίσης του συναδέλφους του για την πρόθεσή του να φέρει τον Σεπτέμβριο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει απλοποίηση του συστήματος, μειώσεις φορολογικών συντελεστών, μειώσεις της φορολογίας των επιχειρήσεων και μειώσεις του ΦΠΑ. Για φέτος πάντως δήλωσε ότι εφόσον δεν κατατεθεί πρόταση ισοδύναμου αποτελέσματος, σχεδιάζεται μείωση του αφορολόγητου για την επιβολή ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ, χωρίς όμως να προβλέπεται εν τέλει αύξηση των αντικειμενικών αξιών - προς το παρόν.

Αφότου ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις κομματικών και κυβερνητικών οργάνων την Τετάρτη, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης θα πρέπει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να έχουν ψηφιστεί (με απλή πλειοψηφία) το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι, κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου της τρόικας.

Παρά ταύτα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρούνται δεδομένες για τον προσεχή Ιούνιο.

Η εισήγηση Παπανδρέου

Όλοι ξέρουμε καλά την μεγάλη δυσκολία την οποία διαχειριζόμαστε.

Στρατηγική επιλογή μας ήταν και παραμένει να κάνουμε κάθε τι που να διασφαλίζει την κάθε ελληνική οικογένεια
Keywords
Τυχαία Θέματα