Αναβρασμός στην Bungie μετά το πρόσφατο κύμα εκατοντάδων απολύσεων

Σε αναβρασμό βρίσκεται η μεγάλη εταιρία βιντεοπαιχνιδιών Bungie, γνωστή από την σειρά Halo και του Destiny, ύστερα από το πρόσφατο σφοδρό και μαζικό κύμα απολύσεων.

Την ανακοίνωση έκανε ο CEO της Bungie, Pete Parsons, γνωστοποιόντας ότι 220 εργαζόμενοι της εταιρίας θα χάσουν τη δουλειά τους, σε ένα νέο κύμα απολύσεων από τα αναρίθμητα που έχουν γίνει… κακή συνήθεια στη gaming βιομηχανία την

τελευταία διετία. Αυτός ο αριθμός αποτελεί το 17% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Bungie

Στο υπόμνημά του ο Parsons ανέφερε ότι άλλοι 155 υπάλληλοι της Bungie θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα εντός της Sony Interactive Entertainment, καθώς μη ξεχνάμε ότι το στούντιο αποτελεί ένα από τα μεγάλα αποκτήματα της Sony στην first-party φαρέτρα της. Ο λόγοι για αυτή την κίνηση βάσει του CEO της είναι «τα αυξανόμενα κόστη ανάπτυξης και οι αλλαγές στη βιομηχανία». 

Αν κοιτάξουμε όμως σφαιρικά τους αριθμούς αποκαλύπτεται η ζοφερή πραγματικότητα: από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι και σήμερα, η Bungie έχει χάσει σχεδόν το 40% του εργατικού δυναμικού της. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2023 η Bungie μετρούσε περίπου 1.200 υπαλλήλους. 

Στην ίδια ανακοίνωση, η οποία επισκιάστηκε, έγινε γνωστό ότι η Bungie ετοιμάζει ένα «νέο action παιχνίδι που θα διαδραματίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο sci-fi/fantasy σύμπαν», ενώ θα ιδρύσει ένα καινούργιο στούντιο εντός των PlayStation Studios, με σκοπό να συνεχιστεί η υποσχόμενη ανάπτυξή του. 

Το ξεμπρόστιασμα και οι αντιδράσεις στα social media 

Αρκετοί απολυθένετες developers της Bungie δεν σιώπησαν και μέσω των social media και κυρίως του Χ (πρώην Twitter) εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους, στοχεύοντας κυρίως την ηγεσία του Pete Parsons. 

«Είσαι ένας ψεύτης, κλέφτης και άλλα τόσα που δεν γίνεται να συζητήσουμε δημόσια. Παραιτήσου και μην πάρεις την γιγαντιαία αποζημίωση της Sony. Η Sony δεν φταίει σε αυτό, καθώς ευθύνεται αποκλειστικά η ηγεσία. Απλά και ξάστερα» είπε η Liana Rupert, community manager στη Bungie. 

I remember the Friday before the first layoffs, me and another CM were in the lobby and I was literally talking about how I didn't have enough money for groceries and that employee services was an angel for helping me have food since I was told to drop all of my side jobs when…

— Liana Ruppert (@DirtyEffinHippy) July 31, 2024

Ένας άλλος community manager, ονόματι Sam Bartley έγραψε οργισμένος στο Χ: 

«Δειλέ. Εσύ το έκανες αυτό. Εσύ το επέλεξες αυτό. Είμαι ήδη καταχωρημένος στη λίστα με τους “μη συνεργάσιμους» και δεν με νοιάζει πια. Μου είπες ψέματα κατάμουτρα. Ευθέως. Με προσκάλεσες επίσης να έρθω να δω τα καινούργια σου αυτοκίνητα δύο μέρες πριν με απολύσεις. Δύο. Γ@@@μένες. Μέρες. Φύγε. Τώρα.»

Coward.

You did this. You chose this.

I’m already listed as “do not work with” and I don’t care anymore. You lied to my face. Straight to it. You also invited me to come see your new cars TWO DAYS before you laid me off. Two. Fucking. Days.

Leave. Now. pic.twitter.com/nWVGgWXH8J

— Sam (@TheSamBartley) July 31, 2024

Τέλος, η ανακοίνωσης της Bungie έκλεισε με την διαβεβαίωση ότι το επερχόμενο reboot του Marathon βρίσκεται υπό ανάπτυξη με πάνω από 800 developers να εργάζονται σε αυτό και στο franchise του Destiny. 

Διαβάστε επίσης:

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (Video)

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (Video)

ΕΣΗΕΑ για υποκλοπές: Η εισαγγελική έρευνα υποβάθμισε τα σημαντικά ευρήματα – Νέα σοβαρά ερωτήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναβρασμός, Bungie,anavrasmos, Bungie