Ανδρουλάκης για Γεννηματά: Σπουδαία γυναίκα, πραγματική μαχήτρια – Οι αναρτήσεις μνήμης κι άλλών κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Στη θλιβερή επέτειο του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια αναφέρεται σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Φώφη δεν είναι εδώ. Είναι εδώ όμως το προσωπικό και πολιτικό της υπόδειγμα ως μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη δύναμης, προσφοράς και αγώνα, αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, στην παράταξή

της» γράφει μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όλη η ανάρτηση:

«Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, αποχαιρετήσαμε τη Φώφη μας. Μια σπουδαία γυναίκα, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής που δίδαξε αξιοπρέπεια τόσο κατά την πολιτική της διαδρομή, όσο και κατά την προσωπική, άνιση μάχη που έδινε. Η Φώφη δεν είναι εδώ. Είναι εδώ όμως το προσωπικό και πολιτικό της υπόδειγμα ως μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη δύναμης, προσφοράς και αγώνα, αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, στην παράταξή της. Μια παράταξη την οποία κράτησε όρθια στα πιο δύσκολα της χρόνια».

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, αποχαιρετήσαμε τη Φώφη μας. Μια σπουδαία γυναίκα, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής που δίδαξε αξιοπρέπεια τόσο κατά την πολιτική της διαδρομή, όσο και κατά την προσωπική, άνιση μάχη που έδινε.
Η Φώφη δεν είναι εδώ.
Είναι εδώ όμως το προσωπικό… pic.twitter.com/YMcJap8hB2

Nikos Androulakis (@androulakisnick) October 25, 2024

Τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, όμως, τίμησαν και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι «για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα. Αυτό που πάντα θα θυμάμαι όμως είναι το απίστευτο κουράγιο που της έδινε δύναμη να συνεχίζει τη μάχη ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Τη γενναιότητα που έδειχνε όταν πίστευε ότι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της και τη μοίρα του τόπου. Και τη βαθιά πίστη που είχε στα ιδανικά της. Μία σπουδαία γυναίκα που κράτησε το ΠΑΣΟΚ όρθιο και άνοιξε τους δρόμους στους οποίους πορευόμαστε σήμερα».

Για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα.

Αυτό που πάντα θα θυμάμαι όμως είναι το απίστευτο κουράγιο που της έδινε δύναμη να συνεχίζει τη μάχη ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες.

Τη γενναιότητα που έδειχνε… pic.twitter.com/9KQSxnuTLL

— Pavlos Yeroulanos (@P_Yeroulanos) October 25, 2024

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «3 χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά. Το παράδειγμά της μας οδηγεί…».

3 χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά.

Το παράδειγμά της μας οδηγεί… pic.twitter.com/VbAjOI8KGr

— Haris Doukas (@h_doukas) October 25, 2024

Συγκινημένος, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι «κάθε φορά που θυμάμαι τη Φώφη, σκέφτομαι μια γυναίκα – αγωνίστρια που δεν λύγισε ποτέ. Η Φώφη μας έδειξε τι σημαίνει να παλεύεις με αξιοπρέπεια, με την καρδιά και την ψυχή, τόσο για τις ιδέες σου όσο και για την ίδια τη ζωή. Η Φώφη έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα, πριν 3 χρόνια. Μας λείπει, όμως η ζωή και το παράδειγμά της συνεχίζουν να μας εμπνέουν».

Κάθε φορά που θυμάμαι τη Φώφη, σκέφτομαι μια γυναίκα – αγωνίστρια που δεν λύγισε ποτέ.

Η Φώφη μας έδειξε τι σημαίνει να παλεύεις με αξιοπρέπεια, με την καρδιά και την ψυχή, τόσο για τις ιδέες σου όσο και για την ίδια τη ζωή.

Η Φώφη έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα, πριν 3 χρόνια.… pic.twitter.com/bDhtjyV6ti

— Μιχάλης Κατρίνης (@michaelkatrinis) October 25, 2024

Τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου έγραψε: «“Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή”. 3 χρόνια χωρίς την Φώφη Γεννηματά, 3 χρόνια χωρίς την Φώφη μας. Θα είναι πάντα μυαλό και την καρδιά μας».

"Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή".

3 χρόνια χωρίς την Φώφη Γεννηματά, 3 χρόνια χωρίς την Φώφη μας.
Θα είναι πάντα μυαλό και την καρδιά μας. pic.twitter.com/N23RhC4YA2

— Nadia Giannakopoulou (@ngiannakopoulou) October 20, 2024

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν υπάρχει υποψηφιότητα Κασσελάκη γιατί το πόθεν έσχες του είναι «κρεμασμένο» στο site του ΣΥΡΙΖΑ;

Από που παίρνει ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ – Τα στοιχεία από τις μετακινήσεις που εντυπωσιάζουν

Χατζηδάκης στο CNBC: Η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι το μήνυμά μας προς τις αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα