Άσκηση με αντιστάσεις: Γιατί είναι τόσο σημαντική για την υγεία μας;

Αν οι γιατροί μπορούσαν να βάλουν τα οφέλη της άσκησης σε ένα μικρό χάπι, θα υπήρχαν ατελείωτες ουρές έξω από τους γιατρούς για να το πάρουν.

Και όμως είναι εντελώς δωρεάν, δρα αμέσως και δεν χρειάζεται συνταγογράφηση για να απολαύσεις τα οφέλη της προπόνησης.

«Καθώς μεγαλώνουμε -από τα 30 και μετά- χάνουμε σιγά-σιγά τη σκελετική μυϊκή μάζα και δύναμη. Για να μπορούμε να είμαστε σε θέση να καθίσουμε σε μία καρέκλα ή να ανέβουμε σκάλες χωρίς ταλαιπωρία, πρέπει να χτίσουμε τους μυς μας», λέει ο Δρ. Leigh Breen, καθηγητής φυσιολογίας

άσκησης και μεταβολισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Άσκηση με αντιστάσεις ονομάζουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνει τους μύες μας να εργάζονται σκληρότερα από το συνηθισμένο, γεγονός που αυξάνει τη δύναμή τους, το μέγεθος και την αντοχή τους. Αυτό συνεπάγεται τη χρήση του σωματικού βάρους σας με κάποιο είδος αντίστασης, για να γυμνάζετε συγκεκριμένες ομάδες μυών.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να προπονούμαστε;

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αν είσαι μεταξύ 18 και 64 ετών πρέπει να κάνεις:

τουλάχιστον 150 λεπτά, μέτριας έντασης, αερόβια σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα (γρήγορο περπάτημα)τουλάχιστον 75 λεπτά έντονη σωματική δραστηριότητα (ελαφρύ τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση)ένα ισοδύναμο και των δύο (yoga, pilates)

Ο στόχος είναι να κάνουμε το σώμα μας να κινηθεί 5 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά με οποιοδήποτε τρόπο από τους παραπάνω.

Τι μπορεί να προσφέρουν στο σώμα οι προπονήσεις με αντίσταση;Χάνουμε βάρος – εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι μέρος της ρουτίνας μας. Η προπόνηση με βάρη  προκαλεί το σώμα μας ακόμα και μετά την άσκηση(24-48 ώρες ), να κάψει περισσότερες θερμίδες ενώ αναδομεί και επισκευάζει τους μυς .Καλύτερη μνήμηΒελτιώνει τον ύπνοΒελτιώνει την αυτοεκτίμηση

Η καθιστική ζωή έχει πάρει πλέον επίσημα τον τίτλο του «αθόρυβου δολοφόνου», καθώς αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη και παχυσαρκίας. Ας βάλουμε λοιπόν περισσότερη κίνηση στην ημέρα μας, με μια βόλτα στο μεσημεριανό διάλλειμα, να χρησιμοποιήσουμε σκάλες αντί για ασανσέρ ή να κατέβουμε από το λεωφορείο μια στάση πριν ή ακόμα και να πάρουμε το ποδήλατο στη δουλειά.

Σίγουρα η διαφορά στο σώμα μας αλλά και στην ψυχική μας υγεία για είναι αισθητή.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Προς νέα παράταση των μέτρων

ΗΠΑ: Νοσοκομείο αρνείται μεταμόσχευση καρδιάς σε αντιεμβολιαστή

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Ποιο φαγητό ανακουφίζει από τα συμπτώματα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άσκηση,askisi