Αυγό ψημένο μέσα σε μπαγιάτικο σουσαμένιο ψωμάκι

Το ψητό αυγό μέσα σε σουσαμένιο ψωμάκι είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο στην παρασκευή του ακόμα και από αρχάριους και συνάμα πεντανόστιμο και με πολύ όμορφη παρουσίαση.

Ψήστε το σε συμβατικό φούρνο, στο airfryer, αλλά και σε φούρνο μικροκυμάτων, σερβίρετέ το στο πρωινό και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για τη Συνταγή

1 σουσαμένιο ψωμάκι χάμπουργκερ (ιδανικά σταρένιο με σουσάμι, όχι γλυκό μπριός φρέσκο και αφράτο, αλλά αντιθέτως μπαγιάτικο)

1 αυγό μεγάλο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

40 γραμμάρια τριμμένο τυρί της επιλογής σας

20

γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε προσεκτικά την κορυφή από το ψωμάκι και αφαιρέστε όλη σχεδόν την ψίχα του ψωμιού, αφήνοντας λίγο στα τοιχώματα και τον πάτο.

2. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και αραδιάστε το στην κοιλότητα του ψωμιού. Μπορείτε επίσης να το λιώσετε και να το αλείψετε με πινέλο ή να το αντικαταστήσετε με λάδι.

3. Σπάστε το αυγό σε ένα μπολάκι και τοποθετήστε το μέσα στο ψωμάκι. Μπορείτε αν θέλετε να σπάσετε τον κρόκο για να μην εκραγεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώστε και αν επιθυμείτε πασπαλίστε με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα, όπως σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα αλλά και βότανα ή μυρωδικά.

4. Τρίψτε το τυρί και σκεπάστε με αυτό το αυγό.

5. Ψήστε το ψωμάκι με το καπάκι του σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου ή σε φριτέζα αέρος, ελέγχοντας το αποτέλεσμα. Αν βιάζεστε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων, δοκιμάστε να το ψήσετε για 2 με 2,5 λεπτά στα 800Watt για να αποκτήσουν έναν υγρό κρόκο και 3 με 3,5 λεπτά για πιο σφικτό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε ειδικό σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων.

6. Σερβίρετε το ψωμάκι χλιαρό, όσο το τυρί είναι ακόμα παχύρευστο και ο κρόκος ρευστός.

Συμβουλή

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με αλλαντικά, μυρωδικά, σοταρισμένα λαχανικά, περισσεύματα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, φέτες ντομάτες και ότι άλλο θέλετε να ανακυκλώσετε.

Διαβάστε επίσης:

Cuba libre: Το διάσημο παμπάλαιο κουβανέζικο κοκτέιλ, οι παραλλαγές και τα μυστικά του

Μπισκότα με μαστίχα υποβρύχιο

Κοτόπουλο Dijonnaise στη σχάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυγό,avgo