Εκλογές στη Χειμάρρα: Προβάδισμα για τον υποψήφιο του Ράμα – Προφυλακισμένος παραμένει ο Μπελέρης (Videos)

Σε θρίλερ έχουν εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες οι αλβανικές δημοτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή (15/5), ειδικά στη Χειμάρρα.

Οι εκλογές έγιναν στη σκιά της σύλληψης του υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο δημοσιογράφος του MCN TV, Λέοναρντ Μίτρο, μίλησε στο MEGA

για τις εκλογές στην Αλβανία στις και τη σύλληψη του Φρεντι Μπελέρη.

«Στις 8 η ώρα έκλεισαν οι κάλπες. Έχουν βγει τα πρώτα αποτελέσματα που μιλούν για σαρωτική νίκη του κ. Ράμα κάτι που δεν το περιμέναμε βασικά. Σε 50 από 61 δήμους που ήταν στις εκλογές το κόμμα του κ. Ράμα φαίνεται πως έχει κερδίσει, και η αντιπολίτευση να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Και στον δήμο Χειμάρρας έχουν αρχίσει και καταμετρούν τις ψήφους, είναι τα πρώτα εκλογικά κέντρα που μετρούνται οι ψήφοι», ανέφερε αρχικά.

«Τα πρώτα αποτελέσματα μιλούν για διαφορά του Γιώργου Γκόρο, αλλά θα περιμένουμε μέχρι την τελική καταμέτρηση και το τελικό αποτέλεσμα, είναι μικρή η διαφορά του Γιώργου Γκόρο. Ήταν τοπικές εκλογές βασικά αλλά πήραν πολιτικό χαρακτήρα και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Σε 3 δήμους, τα Τίρανα, το Δυρράχιο, και το Ελμπασάν η αντιπολίτευση περίμενε να κερδίσει, ωστόσο από τα πρώτα αποτελέσματα χάνει και στον βορρά, στο προπύργιο της αντιπολίτευσης, στη Σκόδρα. Θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

«Αγίους Σαράντα, στο Φοινίκι που είχαμε 3 υποψήφιους από τα μειονοτικά χωριά, από τα πρώτα αποτελέσματα προηγείται στο Φοινίκι ο Λεωνίδας Παπά, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, που έχει κατέβει στις εκλογές με το αντίστοιχο δημοκρατικό κόμμα που διασπάστηκε. Στον δήμο Φοινίκης οι 3 υποψήφιοί έχουν κατέβει στις εκλογές με τρία διαφορετικά κόμματα αλλά μετά τις εκλογές μπορεί να υπάρχει μία ένωση», κατέληξε ο Λέοναρντ Μίτρο σχετικά με τα χωριά των ομογενών.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές Τουρκίας: Η Δύση και ο «εφτάψυχος» Ερντογάν – Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον

Τουρκικές εκλογές και ελληνοτουρκικά

Eκλογές Τουρκίας: «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» ο Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα