Επανεξετάζεται το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Β.Δημάκη για άδεια - Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την φυλακή (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού διεξάγεται η κατεπείγουσα επανεξέταση του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Αναμένεται δε να εξεταστεί νέο αίτημα για έκτακτες άδειες μέχρι την ικανοποίηση του μοναδικού του αιτήματος, να του επιτραπεί να παρακολουθεί με φυσική παρουσία τα μαθήματα στο Πολιτικό της Νομικής, που πέρασε μέσα από τη φυλακή.

Έξω από τις φυλακές βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βασίλη Δημάκη από φοιτητές και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η υγεία του Βασίλη Δημάκη

βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά από σχεδόν έναν μήνα απεργίας πείνας και μια εβδομάδα απεργίας δίψας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι γιατροί θεωρούν θαύμα το ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή, ενώ η δικηγόρος του σημειώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας είναι "εξαϋλωμένος".

Δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από ακαδημαϊκούς, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς έχουν εκδοθεί τις τελευταίες μέρες, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τη στάση "Ποντιου Πιλατου" που τηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, εξέδωσε και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης ΔημάκηςφυλακέςΚορυδαλλόςάδειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα