Επτά λόγοι που η μπαταρία του κινητού μας αδειάζει γρήγορα

ΚΟΣΜΟΣ

Θυμάστε την εποχή που φορτίζατε το κινητό σας τη Δευτέρα και... ξαναθυμόσασταν να το φορτίσετε την Παρασκευή; Οι εποχές αυτές, με την άφιξη των smartphones, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και πλέον η παρουσία του φορτιστή στην τσάντα σας ή μιας επιπλέον μπαταρίας στην τσέπη είναι εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλετε η συσκευή σας να συνεχίσει να λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Φυσικά, τα smartphones

διαφέρουν κατά πολύ στη λειτουργία τους από τα παλιά μας κινητά τηλέφωνα και απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να λειτουργούν και να κάνουν όλα όσα επιθυμούμε. Και, επίσης φυσικά, οι κατασκευαστές αυξάνουν διαρκώς τη χωρητικότητα της μπαταρίας και αναπτύσσουν όλο και καλύτερους μηχανισμούς εξοικονόμησης ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε κι εμείς να κάνουμε, ώστε η μπαταρία του κινητού μας να αντέχει περισσότερο:

1. Χαμηλώνουμε τη φωτεινότητα της οθόνης: η οθόνη είναι ο μεγάλος καταναλωτής ενέργειας στο κινητό τηλέφωνο. Έτσι, μειώνοντας τη φωτεινότητά της ή ενεργοποιόντας τη ρύθμιση περί προσαρμογής της φωτεινότητας, επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς να χάνουμε κάτι από την απόδοση της οθόνης.

2. Κλείνουμε τη διαρκή αναζήτηση για WiFi: είναι μια απλή και... λογική ενέργεια. Αν δεν χρειαζόμαστε σύνδεση με το διαδίκτυο, δεν υπάρχει κανένας λόγος το κινητό μας να ψάχνει συνέχεια για ανοιχτά δίκτυα WiFi. Κλείστε το WiFi και θα δείτε τη μπαταρία σας να αντέχει πολύ περισσότερο.

3. Μπλοκάρουμε τις διαρκείς ειδοποιήσεις: μηνύματα SMS, e-mails, μηνύματα από το Viber, το WhatsApp, το Facebook, το Twitter και Κύριος οίδε από πόσες άλλες εφαρμογές. Πρέπει να δέχεστε ειδοποιήσεις για όλα αυτά όλη την ημέρα; Προφανώς και όχι. Κλείστε ό,τι δεν χρειάζεστε και θα δείτε την κατανάλωση της μπαταρίας να πέφτει δραματικά.

4. Κλείνουμε τις εφαρμογές που λειτουργούν στο background: ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του κινητού σας, κάποιες εφαρμογές συνεχίζουν να λειτουργούν και να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμα κι όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Κλείστε τις.

5. Αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση ενεργοβόρων εφαρμογών: apps για τον καιρό, για καθοδήγηση και πολλές άλλες καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Ας τις χρησιμοποιούμε όταν όντως τις χρειαζόμαστε και όχι διαρκώς και θα διαπιστώσουμε ότι η μπαταρία μας δεν αδειάζει τόσο γρήγορα.

6. Αναβαθμίζουμε το λειτουργικό και τις εφαρμογές: κάθε τόσο οι εταιρείες λογισμικού αναβαθμίζουν το λειτουργικό σύστημα του κινητού μας και τις εφαρμογές, συνήθως περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας. Άρα φροντίζουμε να έχουμε πάντα τις πιο καινούργιες εκδόσεις τους εγκατεστημένες στη συσκευή μας.

7. Ίσως υπάρχει πρόβλημα με το hardware: αν κάνουμε όλα τα παραπάνω και η μπαταρία μας συνεχίζει να αποφορτίζεται ταχέως, τότε ίσως το κινητό μας έχει πρόβλημα και καλό είναι να το πάμε για service.

κινητά τηλέφωναμπαταρίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα