Φαράγγι της Σαμαριάς: Σοκάρουν οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους τουρίστες – Η στιγμή που χείμαρρος «σκάει» μπροστά σε γκρουπ (videos)

Σοκάρουν οι εικόνες από το Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου χθες έχασε την ζωή της μια 35χρονη τουρίστρια, μετά από κατολίσθηση.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν η άτυχη τουρίστρια έχασε τη ζωή της εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς λόγω ισχυρής βροχόπτωσης αποκολλήθηκε ένας βράχος και καταπλάκωσε την 35χρονη που έκανε πεζοπορία, με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σε ένα από τα βίντεο ντοκουμέντα – τα οποία ανήρτησε μια από τους τουρίστες που βρέθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς

– αποτυπώνεται ένα χωμάτινο ποτάμι, με τεράστια ορμή να «σκάει» στο σημείο όπου βρισκόταν την ώρα εκείνη το γκρουπ.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται οι τουρίστες εγκλωβισμένοι σε ένα σημείο καθώς μπροστά τους περνάει ορμητικός χείμαρρος με φερτά υλικά που κόβει στα δύο το μονοπάτι.

«Η ημέρα ξεκίνησε ωραία στο Φαράγγι Σαμαριάς και ολοκληρώθηκε με κεραυνούς, αστραπές και κατολισθήσεις στα τελευταία 5 χιλιόμετρα», έγραψε σε ανάρτησή της τουρίστρια, η οποία δεν ήταν στο γκρουπ των περιπατητών με την 35χρονη που έχασε τη ζωή της.

Το μεσημέρι της Πέμπτης απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και οι 10 τουρίστες που διανυκτέρευσαν στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Οι τουρίστες έμειναν στο φυλάκιο του Δασαρχείου, καθώς οι αρχές έκριναν ότι δεν θα έπρεπε να επιχειρηθεί η άμεση έξοδός τους, αφού υπήρχε κίνδυνος για νέες κατολισθήσεις Όλοι τους (από Αγγλία, Ολλανδία και Βέλγιο) είναι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στην έξοδο, ενώ τους συνόδευαν υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ατύχημα στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Στις 13 Αυγούστου 2023 ένας Ισπανός τουρίστας έχασε το πόδι του, όταν καταπλακώθηκε από βράχους που αποκολλήθηκαν μετά από σεισμό. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, ένας 29χρονος περιπατητής χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από πτώση βράχου και χρειάστηκε πολύωρη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του.

Τον Ιούλιο του 2022, δύο τουρίστριες τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώση βράχων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ενώ τον Μάιο του 2019, μια 70χρονη έχασε τη ζωή της, όταν έπεσε σε γκρεμό βάθους 10 μέτρων.

Κλειστό μέχρι νεοτέρας

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΕΚΠΑ, υπό τον  Ευθύμιο Λέκκα, βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια του Φαραγγιού Σαμαριάς, το οποίο παραμένει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

«Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρει ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη διάρρηξη σε δύο υπουργεία στο κέντρο της Αθήνας – Έκλεψαν 30 λάπτοπ και εξαφανίστηκαν

Αδιανόητο: Έδιωξαν από δημοτικό σχολείο 10χρονη μαθήτρια για να μη σπάσουν τμήμα 26 μαθητών

Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα: Έρχονται τις επόμενες ώρες καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαράγγι, Σαμαριάς, Σοκάρουν,farangi, samarias, sokaroun