Ισραήλ: Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ένας Ελληνας είναι ανάμεσα στα επτά θύματα της χθεσινής επίθεσης στη Γιάφα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για κάτοικο Ιεροσολύμων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο νεκρός είναι ένας 26χρονος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Η

ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Η επίθεση

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, μία από τις πιο γνωστές περιοχές του Τελ Αβίβ.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε κλήσεις και SMS που ζητούν προσωπικά στοιχεία

Διεθνής διάκριση για το ΑΠΘ: Στο 2% των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως 214 καθηγητές του

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 16χρονο που κατηγορείται ότι βίασε 13χρονη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Έλληνας, Τελ Αβίβ,israil, ellinas, tel aviv