Λίβανος: Σε επιφυλακή στην Ανατολική Μεσόγειο και η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» για συμμετοχή σε επιχείρηση εκκένωσης

Έτοιμη να συνδράμει σε περίπτωση ανάγκης στη Μέση Ανατολή είναι η Ελλάδα με την φρεγάτα «Έλλη» να βρίσκεται σε επιφυλακή στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πολεμικό πλοίο βρίσκεται κοντά σε περίπτωση που χρειαστεί να συμβάλλει σε επιχείρηση εκκένωσης ξένων πολιτών καθώς Ισραήλ και Χεζμπολάχ είναι πολύ κοντά σε μια γενικευμένη σύρραξης.

Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» παραμένει στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Ναυτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL MTF). Μαζί

με άλλα πλοία, είναι σε επιφυλακή να πλησιάσει τον Λίβανο για να εκκενώσει αμάχους.

Ξεκάθαρη η οδηγία του ΥΠΕΞ στους Έλληνες: «Αποχωρήσε άμεσα από την περιοχή»

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την πλήρη αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναχώρησης των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και προσφάτων εξελίξεων, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων σε Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στο Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Για επικοινωνία Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στη Βηρυτό παρατίθενται από το ΥΠΕΞ τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ.: (+961) 71 593659 και

e-mail: grcon.bei@mfa.gr».

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικό σπριντ για να αποφευχθεί o ολοκληρωτικός πόλεμος – Νετανιάχου: Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί

Φλόριντα: Ερχεται ισχυρός τυφώνας – Εκκενώνουν τα παράλια οι κάτοικοι – Ο «Χέλεν» θα πλήξει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στην Κύπρο υπό τον φόβο ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβανος, Ανατολική Μεσόγειο, ΕΛΛΗ,livanos, anatoliki mesogeio, elli