Μαρινάκης για εισφορά διυλιστηρίων: Έμμεσος τρόπος κατάργησης της προσωπικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους

Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τις πολιτικές που είχε ακολουθήσει όταν ήταν κυβέρνηση εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Ερωτηθείς για το χρόνο κατά τον οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη για δεύτερη φορά προχωρά σε πράξεις καθώς αποκρυσταλλώθηκαν

κέρδη 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, αν και μειωμένα από πέρυσι», προσθέτοντας ότι η χρήση των εσόδων από την εισφορά (περίπου 300 εκατ. ευρώ) για την αύξηση των συντάξεων, «είναι έμμεσος τρόπος κατάργησης της άδικης προσωπικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους», και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τις ευρωεκλογές.

«Αυτοί που ρωτάνε γιατί τώρα η φορολόγηση των εταρειών δυιλιστηρίων, δίνουν επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν εξαγοράζει ψήφους αφού η γίνεται μετά τις ευρωεκλογές. Τα λεφτά πάνε στη μονιμοποίηση δύο προσωρινά μειωμένων ΦΠΑ, στο 13% σε καφέ και ταξί. Η ιστορία έχει γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4 χρόνια αύξησε 29 φορολογικούς συντελεστές που αυξήθηκαν ή επιβλήθηκαν και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την εξαπάτηση», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Κόντρα για την κοστολόγηση

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κόντρα για την κοστολόγηση των προτάσεών του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι εάν γίνει δημόσια συζήτηση θα είναι θέαμα δυσάρεστο για όσους πορεύονται με τη λογική της εξαπάτησης των πολιτών.Ενα κόμμα που κάνει προτάσεις στο πόδι και με τα δικά της μαθηματικά δεν δίνει αξία σε συζήτηση αφού αφορά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Μάλιστα, προσέθεσε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα, μόνο έβαλε ή αύξησε φόρους. Εμείς για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα πάρουμε πίσω τη μεταρρύθμιση. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η χώρα χρειάζεται φορολογική δικαιοσύνη και η μεταρρύθμιση αφορά κυρίως το σύνολο της κοινωνίας με συνεχείς ανακοινώσεις αποκλιμάκωσης φόρων όπως περιγράφονται στο πρόγραμμά μας».

Περί Μεϊμαράκη

Κατά τα λοιπά, και ερωτηθείς για την αποτυχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκλεγεί αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, αλλά και τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την ψηφοφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «προφανώς το αποτέλεσμα αυτό δεν μας ευχαριστεί. Επιθυμία μας ήταν η εκλογή του κ.Μεϊμαράκη», ωστόσο, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και παραμένει ένα από τα κομβικά πρόσωπα στη διαπραγμάτευση για την προεδρία της Κομισιόν και τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων και ότι προσπάθεια σύνδεσης των δύο διαδικασιών είναι «μηδενιστική λογική χωρίς βάση».

Διαχώρισε, δε, τη διαπραγμάτευση για τις «top jobs» της ΕΕ από την ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους του «μητρικού» ευρωπαϊκού κόμματος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ήταν μία μυστική διαδικασία. «Εμείς θεωρούμε τον κ. Μεϊμαράκη ένα από τα πιο εμβληματικά στελέχη της ΝΔ, κομβικής σημασίας ευρωβουλευτή, έχει υπάρξει πρώην πρόεδρος του κόμματος και της Βουλής. Πάμε στους επόμενους στόχους», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

To Hilton γίνεται «The Ilisian» – Τι θα περιλαμβάνει το νέο συγκρότημα (Photo)

Ονομαστική ψηφοφορία για τη ΛΑΡΚΟ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γεωργιάδης κινείται δικαστικά κατά του Πολάκη καταγγέλοντας κακοδιαχείριση της ΑΕΜΥ Α.Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα