Μουντιάλ 2022: «Βούλιαξε» το Μπουένος Άιρες στην υποδοχή των πρωταθλητών κόσμου (Videos/Photos)

Πάνω από 5 εκατομμύρια Αργεντίνοι κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να αποθεώσουν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Η Εθνική ομάδα της Αργεντινής κατέκτησε το τρίτο της Μουντιάλ (1978, 1986, 2022) και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να την υποδεχθεί.

Ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του φορώντας τη νέα φανέλα της Αργεντινής επιβιβάστηκαν σε ανοιχτό λεωφορείο και ξεκίνησαν το ταξίδι για να φτάσουν ως το κέντρο της πρωτεύουσας.

Something forgotten amongst

the scenes in Argentina…

This is the first time the country has experienced a World Cup in their summer!

So to combat the sweltering temperature fans are being sprayed by locals from the apartments above! pic.twitter.com/VLbXrH2mkd

— COPA90 (@Copa90) December 20, 2022

Μαζί τους είχαν τα μετάλλιά τους, τα κινητά τους τηλέφωνα για να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο τις εκδηλώσεις λατρείας των συμπατριωτών τους και λόγω της ημέρας τους επετράπη να πιουν και από ένα ποτήρι μπύρα.

pic.twitter.com/3qO7QYObCZ

— Out of Context Scaloneta (@OoCScaloneta_) December 20, 2022

Η πορεία ξεκίνησε στις 12:00 (μεσημέρι) ώρα Αργεντινής και οι δρόμοι έκλεισαν στο …. λεπτό. Το 1/3 των κατοίκων της πόλης έκαναν πάρτι στους δρόμους. Μια κοπέλα βγήκε γυμνή, άλλοι σκαρφάλωσαν σε πολυκατοικίες αλλά και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, ένας άτυχος νεαρός έπεσε από το φανάρι αλλά δεν… σκοτώθηκε, άλλοι έπαιζαν μπάλα στους δρόμους περιμένοντας τον βασιλιά Μέσι.

El amor se siente, se contagia, vibrando en la misma sintonía, juntos, celebrando codo a codo, como equipo, somos la mejor versión!Que lindo ser Argentino! vamoooUna gran fiesta popular!#ArgentinaCampeonDelMundo #CampeonesDelMundo #LaScaloneta #VamosArgentina pic.twitter.com/6EpKs2BigL

— Paola Roa (@LPaoRoa) December 20, 2022

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές αναγκάστηκαν να αλλάξουν δρομολόγιο αφού λεωφόροι όπως εκείνη της 25ης Μαϊου και της 9ης Ιουλίου ήταν αδύνατο ακόμη και να περπατηθούν.

#Futbol ] ¡MÁS DE 4⃣ MILLONES DE PERSONAS!

Impresionante caravana de #LaScaloneta con la Copa del Mundo por la ciudad de #BuenosAires #SeleccionArgentina #ArgentinaCampeondelMundo pic.twitter.com/GAE9jCfbQx

— Temnoticias-Arg (@temnoticiasarg) December 20, 2022

Το ελικόπτερο της αστυνομίας μάζευε στοιχεία για να φτιάξει την πορεία των πρωταθλητών ενώ στο έδαφος η αστυνομία με άλογα, γκλοπ και αύρες με νερό χώριζε τον κόσμο που μάλωνε ποιος θα δει από πιο κοντά τον Μέσι.

4 millones de personas en 9 de julio, en la 25 de mayo, en el obelisco. Récord histórico. Qué lindo darle otro significado al 20 de diciembre. pic.twitter.com/Z8sdgEiWcK

Lucas Baini (@Lbaini) December 20, 2022

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι κοιμήθηκε αγκαλιά με… την κούπα (photos)

Μέσι για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022: «Αυτό είναι για τον Μαραντόνα»

Μαρινάκης: «Αν δεν δουλέψω 16 ώρες τη μέρα, κάτι πάει λάθος»

Keywords
Τυχαία Θέματα